Lijepe na Vinin način: Vrijeme za detox… Otrovi, isparite!

Odmakli smo nekoliko dana od dana D ili dočeka nove 2017. godine. Nadam se da ste se odmorili i da vam je godina dobro krenula, za koji god smjer da ste navijali. U međuvremenu dok se navikavamo na pisanje brojčice 7 u nazivu godine, savjetujem svima jednu dobru detoksikaciju organizma kojom će vam i koža prodisati. Nismo zapravo ni svjesni koliko otrova unesemo kroz hranu, alkohol, duhan, pa čak i sam zrak. Za detoksikaciju se treba naoružati s puno svježeg voća (jabuke, grožđe, borovnice), povrća (brokula, rajčica, zelena salata), vode, čaja (kopriva, đumbir), a mesni izbor ćemo suziti na piletinu i puretinu.

Za početak odmorite lice od teške šminke, koristite samo dnevnu kremu, tonik ili mlijeko za čišćenje. Koristite masku od gline jer izvlači masnoće iz lica, a istovremeno sadrži puno minerala.

Čaj od koprive i đumbira, pa i zeleni osvježit će vaš organizam i izbaciti štetne tvari. Jedite u malim obrocima više puta dnevno svježe namirnice. Bitna je i tjelesna aktivnost pa ako niste pobornik teretana ili ne znate kako biste počeli vježbati, zamijenite to šetnjom. Dugom šetnjom…

Pripremite si kupku i odmarajte tijelo i dušu. Kako se bude osjećalo vaše tijelo, tako ćete i vi izgledati. Ljepota dolazi iznutra, ne zaboravite.
Čuvajte svoje tijelo, to je jedino mjesto gdje možete živjeti…

(www.icv.hr, vm)