Obnova četiri kotlovnice rezultirala nižim računima grijanja; na snazi i novi dnevni režim grijanja

Predstavnici suvlasnika 13 stambenih zgrada u Virovitici održali su sastanak s ciljem analize stanja oko toplinske energije od 1. kolovoza protekle godine, odnosno od početka ogrjevne sezone 2016./2017., kada je sklopljen ugovor s novim kupcem toplinske energija.

Gotovo svi predstavnici suvlasnika istaknuli su da je učinjen veliki uspjeh kroz obnovu 4 kotlovnice te izborom novog kupca. To je u konačnici rezultiralo nižim računima za kupca i opskrbljivača, ali i nižim troškovima za toplinsku energiju.

Raspravljalo se i o kotlovnici „Obrtnik“ koja nije obnovljena kroz projekt „Energetska rekonstrukcija kotlovnica sa područja grada Virovitice „ te je donesen zaključak da se što prije održi sastanak sa svim sudionicima Projekta jer preostala kotlovnica opskrbljuje toplinskom energijom 5 stambenih zgrada s gotovo 100 stanova te više poslovnih prostora i jednu školsku ustanovu.

Kolika je učinkovitost novih kotlova i drugih obnovljenih dijelova u toplovodnom sustavu, od kojih treba istaknuti nove elektronički upravljane pumpe, upravo dolazi do izražaja ovih dana kada su prisutne niske temperature zraka.

Upravo zbog loših vremenskih uvjeta upućen je prijedlog za provedbu novog dnevnog režima grijanja koji je kupac toplinske energije odobrio. Novi dnevni režim grijanja primjenjivat će se radnim danom od 5,30 do 22,30, a vikendom i praznikom od 6,30 do 23,30 sati.

(Inicijativa građana i Udruga „Južni blok“; foto: I. Šemper)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content