Potpisani ugovori s novim stipendistima; Virovitičko-podravska županija stipendira ukupno 39 studenata

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak potpisala je ugovore o stipendiji za akademsku godinu 2016./2017 s 12 novih stipendista. U tekućoj akademskoj godini stipendiju je dobilo 4 studenta prve godine te 8 studenata druge i viših godina studija. Uz njih stipendiju prima još 27 studenata te Županija sada ima 39 stipendista. Mjesečni iznos stipendije je 800 kuna, a studenti će je primati tijekom svih 12 mjeseci. Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak stipendistima je mnogo uspjeha u daljnjem školovanju poželjela i pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

– Kriterij odabira, uz opći uspjeh koji su ostvarili tijekom svog dosadašnjeg školovanja, je i sudjelovanje u stručno-znanstvenim skupovima te određeni socijalni kriteriji na temelju čega su kandidati za stipendiju mogli ostvariti dodatne bodove. Na ovaj način Virovitičko-podravska županija nastavlja kontinuitet u davanju stipendija, a posebno kada se govori o deficitarnim zanimanjima koji je također jedan od kriterija bodovanja, a dobiven je u suradnji sa svim relevantnim institucijama s područja Virovitičko-podravske županije koje su sudjelovale u ocjeni deficitarnosti zanimanja. – rekla je, između ostalog, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

(www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12787″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]