Republika Češka – zemlja partner 22. međunarodnog sajma Viroexpo 2017.

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ i direktorom sajma Viroexpo Igorom Androvićem te direktorom HGK Županijske komore Virovitica Milanom Vanđurom, održalo je sastanak u Veleposlanstvu Republike Češke u RH na kojem je dogovoreno kako će Češka biti zemlja partner ovogodišnjeg Viroexpa.

Sastanku je nazočio veleposlanik Republike Češke u RH Vladimír Zavázal, kao i savjetnik Bohuslav Zavadil. Tema sastanka bili su modaliteti nastupa Republike Češke na 22. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici od 24. do 26. veljače te ostali oblici međusobne gospodarske suradnje.

Podsjetimo, Republika Češka sudjeluje na sajmu Viroexpo od 2002., a 2003. godine bila je zemlja partner sajma.
Pripreme za sajam u punom su jeku, zanimanje izlagača je iznimno veliko te prijave konstantno pristižu, a krajnji rok za prijavu je 1. veljače. Sajam Viroexpo iz godine u godinu bilježi sve veću posjećenost te stvara čvrste veze između gospodarstvenika s područja cijele RH, ali i šire. Podsjetimo, prošlogodišnji 21. sajam Viroexpo, posjetilo je 26.400 posjetitelja, uz 747 izlagača iz 27 zemalja. Organizatori Viroexpa su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – OK VPŽ i Turistička zajednica VPŽ. Tehnički organizator je tvrtka Viroexpo.

(www.vpz.hr)