Svečano dodijeljena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti

U prostoru HZZ Područnog ureda Virovitica svečano su dodijeljena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti polaznicima stručnih osposobljavanja za priprematelje jednostavnih jela i slastica, poslužitelje jednostavnih jela i pića i polaznicima stručnog osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju fasader. Podjeli uvjerenja o stručnoj osposobljenosti nazočili su predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Aspekt, Pučkog otvorenog učilišta Omega te predstavnici HZZ Područnog ureda Virovitica.

Stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba za priprematelje jednostavnih jela i slastica i poslužitelje jednostavnih jela i pića organizirao je HZZ Područni ured Virovitica, a provelo ga je Pučko otvoreno učilište Aspekt iz Virovitice u suradnji s restoranom Lord i i restoranom Dvorac iz Virovitice. Osposobljavanje je uspješno završilo 47 nezaposlenih osoba, polaznika osposobljavanja.

Stručno osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju fasader, provelo je Pučko otvoreno učilište Omega iz Virovitice u suradnji s poslodavcem STM Građenje iz Turanovca, a osposobljavanje je uspješno završilo 18 nezaposlenih osoba.

Polaznicima stručnog osposobljavanja kroz projekte Europske unije HZZ Područni ured Virovitica financirao je troškove obrazovanja, liječničkog pregleda kao i novčane pomoći za vrijeme pohađanja osposobljavanja. Provedenim stručnim osposobljavanjem, polaznici su stekli potrebna teorijska i praktična znanja, a time i mogućnost za zapošljavanje u djelatnosti građevinarstva te djelatnosti ugostiteljstva i turizma kako na području naše Županije tako i u sezonskom zapošljavanju u turizmu na moru.

(www.icv.hr,HZZ; foto:Mirjana Lukačić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content