Virovitički list: Tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović – Prethodna godina bila je sportski vrlo uspješna

* Sportska zajednica će financirati liječničke preglede svim sportašima, članovima udruga s područja grada Virovitice

Po svemu sudeći protekla godina bila je sportski puno bolja od 2015., a s time se složio i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

– Gledajući postignute rezultate naših sportaša, protekla godina je bila iznimno uspješna. Naši rukometaši Viro Virovitice osvojili su prvo mjesto u jesenskom dijelu prvenstva sa željom da ostanu tu do kraja sezone i plasiraju se u prvu lige gdje im je i mjesto. Domagoj Maligec, član Kluba slobodne borbe Nokaut, ostvario je prvu profesionalnu pobjedu i nadamo se da će nas učiniti još ponosnijim u svom sportskom djelovanju. Karatisti su također ostvarili zapažene rezultate, a Luka Šenjug je i dalje prvak Hrvatske. Osim toga, imamo i novu sportsku granu, ritmičku gimnastiku, u kojoj su djevojke već počele sa službenim natjecanjem.

GRAD VIROVITICA POMAŽE I SUFINANCIRA RAD MARINA BLOUDEKA

Mlađe kadetkinje TVIN Virovitice ostvarile su sjajan plasman osvojivši treće mjesto u Hrvatskoj na državnoj završnici, te time dokazale da su generacija koja će u budućnosti zasigurno biti vrlo uspješna i o kojoj će se puno pisati. U Virovitici je i sjedište Hrvatskog powerlifting saveza, a virovitički klub koji djeluje u okviru njega također postiže zapažene rezultate i to ne samo u domaćem prvenstvu, nego i na međunarodnim natjecanjima.
Možemo se pohvaliti da imamo i vrhunskog sportaša koji postiže zavidne rezultate. Riječ je o Marinu Bloudeku. Iako nije član niti jednog virovitičkog kluba, jer nažalost nemamo atletski klub, Grad Virovitica mu pomaže i sufinancira s određenim mjesečnim iznosom, daje mu poticaj i podršku u ostvarivanju što boljih rezultata – istaknuo je Majstorović.
Sportska zajednica u suradnji s Gradom Viroviticom i Turističkom zajednicom grada svake godine organizira i natjecanja rekreativnog karaktera, a kojih je i prošle godine bilo uistinu mnogo.

U 2016. GODINI ODRAŽNO MNOŠTVO SPORTSKIH MANIFESTACIJA

– Od brojnih manifestacija koje su organizirane i održane izdvojio bih Igre na vodi, Međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete, Karatefest, tradicionalnu gradsku utrku Virovitica 1234 i Međunarodni polumaraton Barcs – Virovitica. Svake godine organiziramo i besplatnu obuku neplivača za djecu predškolske i školske dobi. Osim toga, Sportska zajednica je aktivna i za Rokovo u okviru kojega organiziramo 10 do 15 sportskih događanja, a u zimskom razdoblju u okviru manifestacije “Prosinac u gradu” također organiziramo razne sportske sadržaje, kuglačke turnire, Galu ritmičke gimnastike, malonogometne turnire – ističe tajnik Sportske zajednice.

Što se tiče 2017. godine, sportaši mogu biti zadovoljniji jer je proračun Sportske zajednice veći od prošlogodišnjeg.

– Mogu samo izraziti zadovoljstvo suradnjom koju imamo s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, Gradskim vijećem i svim uredima koji imaju razumijevanja za sport. Osim toga, zadovoljan sam što smo napokon uspjeli riješiti i dugogodišnji problem koji su sportaši imali s izdavanjem liječničkih pregleda. Naime, od sada će Sportska zajednica financirati liječničke preglede svim sportašima koji su članovi sportskih udruga na području Virovitice – rekao je Tihomir Majstorović te pohvalio plan izgradnje treće sportske dvorane u Virovitici.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr; vle)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content