FOTO: Lino višebojac u Osnovnoj školi Mikleuš

OŠ Mikleuš zajedno s OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica bila je domaćinom jedne od najvećih dječjih sportskih manifestacija – Lino višebojac kojoj je cilj osnovnoškolce diljem Hrvatske upoznati s pravim sportskim i ljudskim vrijednostima.

Program je vodio odličan voditelj Roberto Anić, dok su podršku natjecateljima pružale dvije gostujuće sportske zvijezde – Sanja Rođak Karšić, međunarodna FIFA sutkinja, prva žena sutkinja koja je sudila 1.HNL nogometnu ligu te rukometni reprezentativac Hrvatske Josip Božić Pavletić – desno krilo RK Nexe koji je sudjelovao na Svjetskom rukometno prvenstvu u Francuskoj.

Učitelji i učenici obje škole pripremili su kratak umjetnički program, a u žestokoj konkurenciji na literarnom natječaju u obje škole pobijedila je učenica 6. razreda Izabela Štimac iz OŠ V. Nazora te pročitala svoj sastavak Svijet po mom.

Nakon toga započelo je natjecanje u pet samostalnih disciplina (košarka, nogomet, rukomet, skok u dalj i trčanje oko štafeta) te četiri zajedničke (skakanje u vrećama, potezanje užeta, vođenje lopte oko štafete i trčanje oko štafete). U ženskoj kategoriji pobijedila je učenica 5. razreda Dorotea Adam, a u muškoj pobjedu je odnio također učenik 5. razreda Leon Kokoška, oboje iz OŠ Mikleuš. Organizatori su nagradili i najbolje i naorginalnije navijače, Linobrze iz 4. razreda s učiteljicom Svjetlanom Mojzeš.

(os-mikleus.skole.hr)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12826″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]