FOTO: U Park šumi Jankovac održan sjajan zimskI srednjovjekovni spektakl

U organizaciji Općine Čačinci, Turističke zajednice općine Čačinci, Parka Prirode Papuk, Hrvatskih šuma i Udruge Red vitezova Ružice grada, u Park šumi Jankovac održan je prvi zimski streličarski turnir pod nazivom ”Ledeni skakavac”.

– Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da je održan streličarski turnir po srednjovjekovnim pravilima. Pucalo se u veći pa u manji kupus, potom u jabuku i na kraju u jaje. Pravila su vrlo jednostavna, puca strijelom i tko pogodi ide dalje, tko promaši ispada. – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić-Crni koji je na kraju i pobijedio na natjecanju. Drugo mjesto pripalo je Alenu Šimanoviću, a treće Zoranu Špalju. Nagrade najboljim streličarima uručila je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica koja je ujedno zahvalivši svima koji su došli i podržali ovaj događaj.

U rekreativnom dijelu okušao se i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ i pokazao zavidan talent, a u sanjkanju drvenim koritima uživalo je mlado i staro. Bajkoviti Jankovac ponovno je ponudio sjajan zimski spektakl koji će, prema najavama organizatora, svake godine biti još sadržajni, bolji i atraktivniji.

(www.icv.hr, vg; foto: Željko Felbar)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12927″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]