Ivan Horvat i Miroslav Main plasirali se na državno natjecanje vodoinstalatera, po rezultatima su među šest najboljih u Hrvatskoj

Prvim mjestom Ivan Horvat i Miroslav Main kvalificirali su se među šest najboljih škola u Republici Hrvatskoj za Državno natjecanje koje će se održati 2. i 3. svibnja 2017. u Obrtno-tehničkoj školi Split.

– Treba istaknuti da se samo radom i vježbanjem može postići uspjeh u bilo kojem natjecanju, a pogotovo u obrtničkim zanimanjima gdje učenici moraju pokazati teorijsko i praktično znanje. Dugi niz godina vodoinstalateri naše škole vraćaju se u svoju Slatinu s Međužupanijskih i Državnih natjecanja osvojivši prvo, drugo ili treće mjesto, što nije slučajno već kontinuitet kvalitetnog rada učenika i mentora. Vodoinstalateri naše škole svojim uspjesima i dalje su „brend“ u Srednjim strukovnim školama Hrvatske koji tako promiču grad Slatinu, Virovitičko-podravsku županiju i svoje zanimanje – istaknuo je Ernest Balta, strukovni učitelj savjetnik, mentor učenika.

KONAČNA LJESTVICA PORETKA
Zanimanje: Vodoinstalater
1. Industrijsko-obrtnička škola – SLATINA Učenici: Ivan Horvat i Miroslav Main
Mentor: Ernest Balta
2. Industrijsko-obrtnička škola – NOVA GRADIŠKA Učenici: Darko Pavičić i Josip Svitlanović
Mentor: Mladen Manda
3. Strojarska tehnička škola – OSIJEK Učenici: Tiani Kućan i Vedran Živković. (www.vpz.hr, mg, Fotografije: Industrijsko obrtnička škola Slatina)