Ivan Husnjak iz IOŠ Slatina putuje na državno natjecanje za zanimanje elektroinstalater/elektromonter

Međužupanijsko natjecanje za zanimanje elektroinstalater/elektromonter održalo se u Tehničkoj školi u Požegi i na njemu je Ivan Husnjak iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, lakoćom „svladao“ konkurenciju, osvojio prvo mjesto i plasman na Prvenstvo Hrvatske. Inače, drugo mjesto je osvojio još jedan Slatinčanin, Ivan Pernar. U Požegi su sudjelovale tri škole s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.
Nakon provedenog teorijskog dijela natjecanja učenici su rješavali praktični dio natjecanja koji se sastojao od strujnih krugova trofazne utičnice, jednofazne utičnice te strujnog kruga rasvjete upravljane bistabilnim relejom, a kao zaštita korištene su dvopolna i četveropolna zaštitna sklopka.

Konačna ljestvica poretka:
1. Ivan Husnjak 129,5 bodova (Industrijsko-obrtnička škola Slatina)
2. Ivan Pernar 118 bodova (Industrijsko-obrtnička škola Slatina)
3. Petar Rukavina 92,5 bodova
4. Dominik Đurčević 78,5 bodova
5. Gabrijel Ivić 53 boda
6. Antonio Lucić 49 boda
Pobjednik natjecanja Ivan Husnjak (mentor mu je bio Mark-Kristian Milaščević) učenik je trećeg razreda Elektroinstalatera i plasirao se na državno natjecanje koje će se održati u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu. (www.vpz.hr, mg, Fotografije: Industrijsko-obrtnička škola Slatina)

elektro e1488220203348

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content