Ministarstvo kulture: Odobren projekt “Rekonstrukcija Doma kulture u Pitomači”

Na raspisanom natječaju Ministarstva kulture pod kategorijom ˝Program izgradnje i opremanja ustanova kulture (investicijske potpore)˝ odobreno je financiranje projekta ”Rekonstrukcija Doma Kulture u Pitomači” izrađenog od strane tvrtke DRAFT d.o.o. Prijavitelj projekta je Centar za kulturu ”Drago Britvić”, a partner Općina Pitomača.

Projektom se predviđa rekonstrukcija Doma kulture u Pitomači s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za održavanje kulturno-umjetničkih sadržaja u Pitomači i poboljšanja standarda kvalitete kulturne infrastrukture. Glavni elementi projekta se odnose na prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije samog objekta, točnije njegovog ulaznog djela s pratećim prostorijama, tj. prostorom za prodaju karata, info pultom, spremištem te sanitarnim prostorijama. Navedenim zahvatima omogućit će se razvoj kulturne infrastrukture, čime će se doprinijeti stvaranju kulturnog središta u Pitomači.

Ukupna vrijednost planiranih radova iznosi 383.985,75 kn, od čega je udio Ministarstva kulture 200.000,00 kn. Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture kroz program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content