Od nove školske godine u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina program CNC operater

U organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, u Virovitici je održan sastanak s ravnateljima srednjih škola s područja županije, predstavnicima Područne obrtničke komore VPŽ, Ureda državne uprave te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica. Tema sastanka bio je plan upisa za školsku godinu 2017./2018., a svi su se složili da je zajednički cilj zadržati postojeći broj učenika koji završavaju osmi razred s područja naše županije, ali isto tako pridobiti učenike koji dolaze iz drugih županija i imaju mogućnost smještaja u učeničkom domu.

– Kako bismo uspjeli na vrijeme popuniti aplikaciju do 27. veljače, bilo nam je u cilju postojeći broj učenika, otprilike njih 900 koji završavaju osnovnu školu, rasporediti prema programima za koje imamo odobrenje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također, cilj nam je i za novi program koji imamo za upis za narednu godinu, a riječ je o programu CNC operater u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, pridobiti što veći broj učenika. Inače, ovaj program već postoji u Srednjoj školi “Stjepan Ivšić” Orahovica – rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Što se tiče optimalnog broja učenika, najvjerojatnije će biti 22 učenika po razrednom odjelu. (icv.hr, mb, vpz.hr; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”395185″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content