Održana Skupština Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Jaglac“

U četvrtak 16. veljače 2017. godine Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ održala je redovnu izvještajnu Skupštinu kojoj je nazočio gradonačelnik Josip Nemec i drugi uvaženi gosti, predstavnici javnih ustanova i civilnog društva. Nakon izglasavanja dnevnog reda i radnih tijela predsjednica udruge Đurđa Šimatović podnijela je Izvješće o radu za 2016. godinu. Uspješno su provedeni i završeni EU projekti u partnerstvu Projekt „SOS – NET“ i projekt Saveza slijepih „Za bolje sutra“ kao i naš EU projekt „Moj asistent“ koji se nastavlja do potpisivanja novog Ugovora koji se očekuje krajem veljače 2017. (u međuvremenu je podnesena prijava na novi projekt „Moj asistent II“ za 6 postojećih i 7 novih korisnika usluge osobe asistencije u domu korisnika).

DSC 2674 CustomUspješno su provedeni i drugi projekti „Zajedno za sretno odrastanje“ i „Priroda u mom vrtu“. Udruga nastavlja s razvojem programa podrške korisnicima parelelno s razvojem volonterstva, za što je Udruga dobila regionalno priznanje Volonterskog centra Osijek za primjer dobre prakse uključivanja volontera u rad Udruge u 2016. Tijekom 2016. godine u radu Udruge i volonterskim akcijama sudjelovalo je 54 volontera s 2872 sata. Udruga je uspostavila dobru međusektorsku suradnju kako lokalno tako i šire, a posebice umrežavanjem (Udruga je članica Hrvatskog saveza osoba s IT, Mreže SOS-NET i LAG-a Papuk).

Udruga je sudjelovala na prigodnim gradskim manifestacijama i svečano obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ostvarena je dobra suradnja s gradom Orahovica te susjednim općinama Zdenci, Čačinci i Crnac koje podržavaju rad Udruge.

Nakon Izvješća o radu izneseno je Financijsko izvješće za 2016. godinu. Nazočnima se obratio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, čestitao na radu i volji te naglasio kako će Grad i dalje pomagati rad Udruge prema njihovim potrebama i mogućnostima Grada.

DSC 2727 CustomZbog trajnog preseljenja i ostavke dosadašnjeg Dopredsjednika Marka Velent, kao i isteka mandata članovima upravnog odbora izabrana je nova dopredsjednica gđa. Ana Kukuruzović Boljkovac kao i članovi upravnog odbora u sastavu: Đurđa Šimatović (predsjednica), Ana Kukuruzović Boljkovac (dopredsjednica), Milica Vejić (tajnica), Lidija Stojković, Mario Brajdić, Jasna Odobašić i Milan Jošavac.

Po završetku Skupštine organiziran je domjenak i zabava u kojem su najviše uživali korisnici Udruge koji su proslavili i svoje rođendane. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content