PDCK – platforma koja povezuje dizajnere i poduzetnike s ciljem podizanja konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora

Panonski drvni centar kompetencija organizirao je u suradnji s Arhitektonskim fakultetom iz Zagreba, Hrvatskim klasterom konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija te Hrvatskim dizajnerskim društvom skup pod nazivom „Dizajn u praksi – poslovni susreti i umrežavanje poduzetnika i dizajnera“. Poslovni susret održan je u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. Prisutne su na samom početku pozdravili domaćini, direktorica Drvnog centra Ivana Filipović te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Uslijedilo je predstavljanje dizajnera, prezentacija primjera dobre prakse te modela i mogućnosti suradnje dizajnera i poduzetnika.

Prema riječima direktorice Panonskog drvnog centra Ivane Filipović, cilj susreta bio je spojiti dizajnere s proizvođačima kako bi se u suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencija podigla konkurentnost proizvođača namještaja.

– Dizajn je jedna od najbitnijih komponenti u razvoju i plasmanu proizvoda, osobito namještaja. Centar kao takav je stoga tehnička platforma za realizaciju ideja. Na ovaj način spajamo svijet dizajna i svijet proizvođača. Ono što dizajner odradi u svojoj sferi, Centar će konstruktivno obraditi i ponuditi rješenje proizvoda poduzetniku. – kazala je, između ostalog, Ivana Filipović.

IMG 7532 Custom

Na ključnu ulogu dizajna u drvnoj industriji osvrnuo se i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović koji je naglasio kako

– Drvna industrija ne može napredovati bez dizajna jer on danas ima ključnu ulogu u fizičkom oblikovanju proizvoda, a isto tako i za potrebe krajnjih kupaca. Stoga dizajn i proizvodnja trebaju biti u koliziji jer se samo tako mogu zadovoljiti potrebe kupaca koje se mijenjaju iz dana u dan. Iz tog razloga je nužno da zajedničkim snagama budemo korak ispred. – naglasio je Igor Andrović.

Panonski drvni centar kompetencija, najznačajniji EU projekt Virovitičko-podravske županije, otvoren je u rujnu prošle godine i jedini je takav centar kompetencija u regiji. Centar nudi usluge izrade prototipova namještaja u inovacijskoj tvornici te usluge izrade 3D modela, 3D skeniranja i printanja na vrhunskim tehnologijama po prvi puta instaliranim u Hrvatskoj.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content