Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike

Korisnici potpora za mlade poljoprivrednike u okviru izravnih plaćanja moći će ispuniti uvjete edukacije, koji su propisani Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2016. godinu, završavanjem jednog od programa strukovnog osposobljavanja u okviru operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“, koje provodi Savjetodavna služba i koje je besplatno za polaznike.

Svaki korisnik koji je podnio zahtjev za plaćanje za mladog poljoprivrednika prvi put u 2015. ili u 2016. godini, dužan je do 31. prosinca 2017. dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja kopiju dokumenta o obrazovanju uz predočenje originala na uvid.

Prvi tečajevi strukovnog osposobljavanja već su započeli, a bit će organizirani na području cijele RH. Dinamika održavanja tečajeva u pojedinim područjima će ovisiti o interesu i odazivu polaznika, a održavanje svih tečajeva će biti najavljivano najmanje 14 dana unaprijed na stranicama Savjetodavne službe. Zainteresirani se mogu javiti u županijske podružnice Savjetodavne službe.

Pregled ponuđenih tečajeva nalazi se OVDJE

Upiti vezani uz strukovno osposobljavanje mogu se uputiti na: osposobljavanje@savjetodavna.hr

(www.savjetodavna.hr)