Terenska nastava novinarsko-televizijske skupine Katoličke klasične gimnazije

Slijedeći Plan i program rada svoje skupine novinari Katoličke klasične gimnazije u Virovitici proveli su dan na terenskoj nastavi u Varaždinu. Ovakav oblik nastave daje učenicima priliku da praktično dožive sve čari televizijskog medija. Po dolasku u Varaždin, posjetili su Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, gdje ih je dočekala ravnateljica ureda gospođa Anita Treščec sa svojim timom. Nakon uvodnog pozdrava i razmjene praktičnih iskustava slijedio je praktični rad gdje su učenici, radeći uz profesionalce, otkrivali smisao i vrijednosti vjerskih medija u društvu koje nas okružuje. Posjet Varaždinskoj biskupiji nastavljen je obilaskom biskupijskog arhiva i knjižnice koja je otvorena za građane i obiluje vrijednim povijesnim materijalima.

Drugi dio terenske nastave ostvaren je kroz suradnju s direktorom, urednikom i djelatnicima Varaždinske televizije poznate po kratici VTV. Učenike je srdačno dočekao direktor televizije gospodin Marijan Varović i glavni urednik gospodin Goran Mališ. Nakon kratkog upoznavanja učenici su uz stručnu pratnju obišli prostore televizije uz upućivanje na obilje praktičnih detalja koji mogu učenicima pomoći prilikom njihovog rada na školskim televizijskim projektima. Učenicima je osobito bilo zanimljivo stajati iza i ispred profesionalnih kamera, čitati sa „blesimetra“ i intervjuirati direktora, urednika i novinare najgledanije i najopremljenije lokalne/regionalne televizije u Republici Hrvatskoj.

U kasnim popodnevnim satima zadnje odredište terenske nastave bila je Katolička osnovna škola svete Uršule u Varaždinu i susret s malim novinarima škole. Učenike je srdačno dočekala ravnateljica škole sestra Mihaela te nas upoznala s poviješću samostana u kojem se nalazi dječji vrtić i tri razreda osnovne škole. Zajedno sa njihovom pedagoginjom u stopu su nas pratili i mali novinari škole, učenici trećeg razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost povezanu s medijskom kulturom. Terenska nastava zaključena je susretom velikih i malih novinara te prigodnim domjenkom u školskom restoranu.

Prije povratka kući učenici su posjetili i obližnji CineStar centar u kojem su učili i zabavili se gledajući aktualne filmske hitove. Zahvaljujemo novostečenim prijateljima LuxTV i s nestrpljenjem očekujemo njihov posjet i ponovno druženje u Virovitici. (kkg vtc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content