Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno podržali projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”

Na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije vijećnici su jednoglasno podržali projekt Opće bolnice Virovitica “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan 50 milijuna kuna, odnosno donesen je zaključak o davanju prethodne suglasnosti na odluku Upravnog vijeća o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Virovitica za zaključenje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. Bespovratna EU sredstva odobrena su u stopostotnom iznosu i to je trenutačno financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ovim projektom, koji se sastoji od tri modula, bolnica će smanjiti liste čekanja te povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. Prvi modul odnosi se na opremanje pet operacijskih sala, drugi modul je opremanje dnevnih bolnica, dok se treći odnosi na izgradnju novog dijela bolnice u koji će biti smještena internistička i kirurška dnevna bolnica te citološki, patohistološki i medicinsko-biokemijski laboratorij.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec, a sjednici su prisustvovali, među ostalima, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak sa zamjenicima, ravnateljica virovitičke bolnice Mirjana Peček, predsjednik Upravnog vijeća OB Virovitica Igor Andrović, županijski pročelnici i ravnatelji županijskih tvrtki…

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content