Virovitičke košarkašice isprašile Križevce i Ivanovec te tijesno poražene od Podravca

Započelo je natjecanje u Mini basket ligi za košarkašice do 11 godina starosti, a domaćin prvog turnira koji je odigran u Špišić Bukovici bio je Ženski košarkaški klub Virovitica koji je ujedno i jedini klub u ovoj regionalnoj košarkaškoj ligi koji nastupa sa dvije ekipe što pokazuje da se Virovitica pretvorila i u grad ženske košarke budući da ovaj atraktivan sport već trenira gotovo 60 mladih košarkašica. Prva ekipa Virovitice „frajlice“, koju većinom čine djevojke rođene 2006. godište, prvu utakmicu je odigrala s vršnjakinjama iz Križevaca te slavila sa 42:6.
ŽKK Virovitica I: Deskar M. 18, Cindrić Lu. 12, Cindrić La. 4, Kalaš 4, Majetić 2, Ištvanović 2, Kurjančić, Grdić La., Ivačić, Baković, Marjanović.
Nakon „frajlica“ na teren je izašla druga ekipa Virovitice ili kako se oni od milja vole zvati „malci“ koju većinom čine djevojčice rođene 2007. godine i mlađe te pobijedila sa 24:9.
Virovitica II: Kozlinger N. 15, Kozlinger L. 6, Benko A. 3, Grdić Lu., Cenger, Benko T., Gverić, Božičević, Kovač, Prekratić, Deskar H., Pavelić
Nakon uvodnih utakmica na red su došle i utakmice protiv najbolje ekipe na ovim prostorima, ekipe Podravca iz Virja. Tek u samoj završnici nekoliko pogrešaka neiskusnijih „frajlica“ utakmica je prevagnulo na stranu gošći koje su slavile 29:23.
ŽKK Virovitica I: Deskar M. 11, Cindrić Lu. 5, Kalaš 3, Kurjančić 2, Ivačić 2, Grdić La., Baković, Majetić, Ištvanović, Marjanović, Cindrić La.
Nakon „frajlica“ na parket protiv iste ekipe izašli su i „malci“. Velika borbenost i zalaganje urodile su plodom te je na poluvremenu Podravac vodio tek sa malih 6 koševa prednosti, no Virovitica je poražena 17:35. Svaka igračica dala je svoj maksimum, a ovaj put prednjačila je Nika Kozlinger sa 11 postignutih koševa, a u strijelce upisale su se i Nika Pavelić, Hana Deskar i Lea Kozlinger.
ŽKK Virovitica II: Kozlinger N. 11, Deskar H. 2, Kozlinger L. 2, Pavelić 2, Grdić Lu., Cenger, Benko A., Benko T., Gverić, Božičević, Kovač, Prekratić
U okviru turnira je održano individualno natjecanje u košarkaškim vještinama. Virovitičanka Mia Deskar poražena je u finalu košarkaškog poligona kao i Iva Kurjančić u finalu natjecanja u brzini. Dori Lakoti Kovač je finale zamalo izmaklo u pripetavanju polufinalnog dvoboja. (www.icv.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content