Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije održala redovnu godišnju skupštinu

Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije, u Društvenom domu u Milanovcu, održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom prigodom predsjednik Dragan Ferenci podnio je izvješće o radu Zajednice u 2016. godini te predložio plan rada za 2017. godinu.

Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije, spada u red mlađih udruga, osnovana je 2015., a u Registar udruga Republike Hrvatske upisana je u siječnju prošle godine. Kako je u svom izvješču naglasio predsjednik Ferenci, težište rada zajednice koja broji za sada 180 članova je okupljanje mađara Virovitičko-podravske županije te gajenje materinjeg mađarskog jezika, tradicije i kulture. U zabavnom djelu skupštine, pjesmom i plesom sve nazočne zabavilo je Kulturno umjetničko društvo “Đeram” iz Grubišnog Polja. (www.icv.hr; bs)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12856″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]