Andrej Plenković: Očekujem velike iskorake u gradovima i veći broj župana, a u općinama ćemo nastaviti tradiciju pobjeda!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković dao je u Središnjici stranke – nakon (zajedničke) sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a potom i Središnjeg odbora HDZ-a – izjavu za brojne okupljene novinare.
U nastavku pročitajte ključne poruke:

O SJEDNICAMA STRANAČKIH TIJELA
Imali smo vrlo kvalitetnu raspravu uoči predstojećih lokalnih izbora. Utvrdili smo sve kandidate za župane i za sva ključna gradonačelnička mjesta. Na temelju izborne strategije – koja je pripremljena u stranci – dogovorili smo sve aktivnosti vezane za suradnju između središnje razine stranke te naših kandidatkinja i kandidata.

O ČVRSTOJ VJERI U POBJEDU
HDZ u izbore ide vrlo ambiciozno, svjestan svoje političke popularnosti. Imamo vrlo visok rejting u hrvatskoj javnosti. Izabrali smo veliki broj novih kandidat(kinj)a za gradonačelnike i gradonačelnice, ali i niz iskusnih kandidata. Želimo iskorak u velikim urbanim sredinama. Očekujem da na lokalne razine projiciramo politiku koju vodimo na središnjoj razini države – usmjerenu na gospodarski rast i razvoj, pravnu sigurnost i društvenu solidarnost – ali i konsolidiranu političku stabilnost koja također ima pozitivne efekte na sve razine života.

Naše kandidatkinje i kandidati radit će na dobrobit hrvatskih ljudi i promovirati njihove interese. Očekujem da broj župana bude veći nego što je sad. Što se pak tiče općina, ostvarit ćemo tradicionalno pobjednički rezultat. Idemo na izbore osvježeni – s kvalitetnim miksom iskustva i mladosti. Očekujemo odlične rezultate – pobjedničke!

O NOSITELJIMA IZBORNIH LISTA
Našim smo županijskim i gradskim organizacijama prepustili dogovore o izbornim listama. Dogovorili smo načelno pravilo da kandidati za župane i gradonačelnike ujedno budu i prvi na listama, dakle, za županijske skupštine i gradska vijeća. Ako postoje neki osobito argumentirani razlozi da bi nekakva druga kombinacija bila uspješnija i korisnija – o tome ćemo se dogovarati.

17240091 1666211250061525 2917004567718965402 o

O KRATKOJ KAMPANJI
Kampanja će biti kratka. Smatram da za lokalne izbore ne trebamo imati predugu kampanju. Ona po meni ne treba biti duža od maksimalno 12-ak ili 13-ak dana. To je sasvim dovoljno. Kandidati na lokalnoj razini bliski su ljudima, dobro poznati, i vrijeme pred nama je dovoljno da svi predstave svoje projekte i vizije razvoja svojih sredina. Imidž HDZ-a kao najjače stranke u Hrvatskoj je – neupitan. Što se nas tiče, to je sasvim dovoljno.

O ZAGREBAČKIM IZBORNIM JEDINICAMA

HDZ je u I. izbornoj jedinici – na listi koju sam predvodio – prije samo šest mjeseci ostvario najbolji rezultat ikada, otkad se izbori provode po ovom sustavu. Dakle, više od 31,6 posto. Imali smo odličan rezultat i u II. izbornoj jedinici te još bolji u VI. i VII. HDZ u Gradu Zagrebu – ako samo ponovi postotke otprije šest mjeseci – dobiva oko 30 posto. To znači da je HDZ daleko najjača stranka.

O PROF. DR. DRAGI PRGOMETU
S prof. dr. Dragom Prgometom imamo upravo onu pravu platformu koju zastupam – HDZ je stranka desnog centra, stranka koja zastupa vrijednosti iza kojih stoji najveći broj birača u Hrvatskoj. Prof. dr. Prgomet znat će kvalitetno artikulirati platformu stranke. Sa svojim će nam kvalitetama, profesionalnom karijerom, političkom karijerom, statusom u stranci i ugledom koji uživa u Gradu Zagrebu biti prava dodana vrijednost. Stoga vjerujem da će njegov rezultat biti puno, puno bolji od prijašnjih.

Sve ono što ste do sada gledali u anketama radikalno će se promijeniti u sljedećih nekoliko dana. HDZ je ozbiljna stranka i ozbiljno idemo na izbore. Na Gradskom odboru HDZ-a Grada Zagreba prof. dr. Prgomet je dobio apsolutnu i bezrezervnu podršku. Kampanja će pokazati da HDZ stoji iza svojih ljudi, a Prgomet je najbolji kandidat kojeg stranka ima. Drago mi je da je odlučio u ovu utakmicu ući odvažno, hrabro i onako kako on zna – s puno emocija i kreativnosti. (hdz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content