Brana d.o.o.: Imaju hladnjaču kapaciteta 2.000 tona, zapošljavaju 130 djelatnika, surađuju sa 150 OPG-ova s područja županije

Priča o tvrtki Brana d.o.o. je priča o trenutno oko 130 zaposlenih djelatnika, o modernoj ULO hladnjači kapaciteta 2.000 tona, o tvrtki koja direktno surađuje sa 150 OPG-ova s područja cijele Virovitičko-podravske županije, koja je, zasigurno jedan od nositelja poljoprivredne proizvodnje ovoga kraja, a u budućnosti želi pojačati svoju ulogu na tom polju.

Naime, za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“/Operaciju 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, čiju projektnu prijavu je izradila VIDRA, Brani je dodijeljena potpora u iznosu od 11.914.108,26 kuna, uz intenzitet potpore od 90 posto ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore, a kroz navedeni projekt, u planu je otvaranje oko 20-ak novih radnih mjesta.

Brana d.o.o. će dobivena sredstva uložiti u modernizaciju te razvoj voćarske i povrtlarske proizvodnje. U Borovi će se zasaditi novi voćnjaci, kod benzinske crpke u Virovitici će se postaviti 1.1 hektar novih plastenika, stići će nova oprema za pakiranje…

Sve to u Brani planiraju ostvariti do kraja studenog. Tim povodom, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, Igor Andrović uz pratnju ravnateljice razvojne agencije VIDRA Emine Kovač, obišao je tvrtku Brana d.o.o. gdje se je sastao s direktorom Slavkom Rajnovićem i Ivanom Obrovcem koji su ga upoznali s trenutnim i budućim investicijama ove značajne virovitičke tvrtke. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”401004″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content