FOTO: Pogledajte kako je bilo na drugom „Festivalu rezidbe i bunceka“ u Pitomači

Turistička zajednica općine Pitomača i Udruga vinogradara „Aršanj“ iz Pitomače organizirali su po drugi puta enogastronomski pješačku izlet po Pitomačkom vinogorju pod nazivom „Festival rezidbe i bunceka 2017“. Sudionici izleta okupili su se u prijepodnevnim satima kod stare škole u Sedlarici nakon čega je uslijedio posjet kletima domaćinima ovog enogastronomskog izleta. Sudionicima izleta pridružili su se i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Domaćini su bili članovi Udruge vinogradara „Aršanj“ iz Pitomače. Prva postaja je bila kod „Dangube“, odnosno klet Zlatka Jakupca u Otrovanskom bregu gdje su prisutni mogli kušati ukusno pripremljen buncek te vino koje domaćin proizvodi. Otuda se nastavilo pješke uz pratnju tamburaša prema drugoj postaji, kleti Tihomira Pintara u Aršanjskom bregu. Tamo su se prisutni također mogli počastiti vinom i buncekom pripremljenim na jedan drugačiji, a gospodin Pintar im je tom prilikom predstavio i svoj OPG. Posljednja postaja bila je klet Tome Denta, gdje je sudionike izleta također dočekala ukusna zakuska i vesela atmosfera.

– Prošle smo godine probili led. Ovaj pješački izlet pokazao se kao prilično zanimljiva i kvalitetna manifestacija koja je istovremeno naišla na dosta dobar odaziv. Osim što je ovaj program bogat enogastronomskim sadržajem, imali smo osmišljene i razne igre na temu rezidbe, što je sada aktualno u vinogradima. Svi prisutni su mogli sudjelovati u natjecanju, a najbolji su nagrađeni nagradama koje nam je pripremila tvrtka KTC kojoj se ovom prilikom zahvaljujem na sponzorstvu, odnosno osiguranim buncekima i nagradama. – rekla je direktorica Turističke zajednice Općine Pitomača Ivona Pankaz.

Ovom enogastronomskom manifestacijom bio je oduševljen i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je, između ostalog, rekao:
– Prvi puta sam na ovoj „buncekijadi“ i mogu reći da je manifestacija stvarno jako zanimljiva. Puno se pješačilo i atmosfera je bila izvrsna. Ovim putem bih pohvalio i rad Turističke zajednice Općine Pitomača, ne samo vezano uz organizaciju ove manifestacije, već i svih ostalih koje tijekom godine organiziraju na području općine. (www.icv.hr, mb; foto: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”399749″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content