Hrvatska demokratska zajednica općine Suhopolje svečano obilježila 27. obljetnicu osnutka

U Hrvatskom domu u Suhopolju svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u općini Suhopolje. Obljetnici su prisustvovali dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predsjednici općinskih i gradskih odbora te načelnici i gradonačelnici s područja Virovitičko podravske županije Marijan Brlek (Suhopolje), Ivica Kirin (Virovitica), Mato Damjan (Crnac), Tomislav Durmić (Zdenci), Predrag Filić (Voćin), Marko Ajček (Gradina)…

Uz njih, skupu su nazočili i kandidat za župana Igor Andrović te njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te novi kandidati za načelnike općina Siniša Horvat (Suhopolje) i Berislav Androš (Sopje). Prije same svečanosti položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule članove HDZ-a.

IMG 6469Prvi se nazočnima obratio predsjednik općinskog odbora HDZ-a Suhopolje Marijan Brlek te između ostaloga naglasio:

– Od brojnih projekata na području općine Suhopolje naglasio bih da će početkom travnja započeti i dugo očekivana obnova dvorca Janković u Suhopolju, koja se obnavlja u sklopu EU projekta. HDZ će u Suhopolju završiti sve započete projekte i nastaviti prijavljivati nove kako bismo svim žiteljima Suhopolja olakšali i uljepšali život u našoj općini – rekao je Marijan Brlek.

IMG 6476Nazočnima se obratio Siniša Horvat koji je zahvalio svojem općinskom odboru i mladeži HDZ-a na potpori i ukazanom povjerenju te naglasio kako će se u svom mandatu, između ostaloga, posvetiti radu s mladima i njihovom ostanku u ruralnim područjima. Svečanost su uveličale i članice vokalnog ansambla Contessa iz Suhopolja koje su izvele hrvatsku himnu i skladbu „Bog neka čuva moju Hrvatsku“.

IMG 6481U nastavku svečanosti prisutnima se obratio kandidat za župana Igor Andrović:

– Imao sam priliku raditi s ministrom Tolušićem na brojnim projektima, ali jedan od najdražih bio mi je rad u Poduzetničkom inkubatoru koji je brojnim mladim poduzetnicima i obrtnicima bio „odskočna daska“. Mogao sam ostati raditi u Osijeku, Bruxellesu, ali sam odabrao vratiti se i raditi u Virovitičko-podravskoj županiji jer smatram da možemo pomoći mladima stvarajući im preduvjete za rad i ostanak u ovoj sredini.

IMG 6519Svim nazočnima obljetnicu je čestitao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a saborski zastupnik Josip Đakić, koji je između ostaloga istaknuo:

– Uz općinu Čačinci, u Suhopolju nismo nikad izgubili. Uvijek smo imali načelnika u tim mjestima, na tome vam čestitam te želim da tako bude i u budućnosti. Zajedništvo je ono što našu stranku čini velikom, zato se moramo svi zajedno boriti pa će i vaš novi kandidat Siniša, zajedno s kandidatom za župana, mladim Igorom, biti pobjednik na sljedećim izborima. Vidimo da politika na čelu s predsjednikom Plenkovićem rezultira konstantnim porastom rejtinga naše stranke i to će nam zasigurno ići u prilog na lokalnoj razini – naglasio je Đakić.

IMG 6537Obljetnicu je domaćinima čestitao i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić:

– Općinska organizacija HDZ-a Suhopolje je jedna od najjačih na području Virovitičko-podravske županije. Tome u prilog idu i konstantne pobjede unatrag 26 godina na izborima. Siguran sam da ćemo tako u Suhopolju dobiti ponovo svog načelnika iz redova HDZ-a, mladog Sinišu Horvata, i to u prvom krugu. Trudim se i trudit ću se pomoći svim poljoprivrednicima, ali i i općenito stanovnicima ove županije. Uz svu ekipu koju imamo gore, možemo i moramo uspjeti u tome – kazao je, između ostaloga, Tolušić. (www.hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”397596″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content