Ministar Slaven Dobrović u radnom posjetu Parku prirode Papuk

U radnom posjetu Parku prirode Papuk boravio je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović uz pratnju pomoćnika za zaštitu prirode Igora Kreitmeyera. Ministar Dobrović ovom je prilikom obišao infrastrukturne projekte koji su realizirani u parku. Posjet je započeo u Upravnoj zgradi parka u Velikoj u kojoj je prošle godine dovršen projekt energetske obnove. Tijekom radnog sastanka s v.d. ravnateljem i voditeljima službi parka ministru je ukratko predstavljen park, poseban interes ministar je iskazao za status Papuka kao prvog hrvatskog UNESCO geoparka. Ovom prigodom v.d ravnatelj Alen Jurenac predstavio je ministru i novi projekt parka Geo priče UNESCO geoparka:

– Projektom koji se trenutno nalazi u završnoj fazi dodjele bespovratnih sredstava Park prirode Papuk će uvelike poboljšati svoju turističku infrastrukturu i produžiti turističku sezonu. Ove ciljeve park planira postići izgradnjom i opremanjem jedinstvenog multimediijalnog Geo info centra u Voćinu, uređenjem i opremanjem Kuće Panonskog mora u Velikoj te rekonstrukcijom ceste do Jankovcakao najvećim ulaganjima u projektu – rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja JU PP Papuk.

U terenskom obilasku parka ministar je nakratko posjetio kamp odmorište Duboka, investiciju vrijednu 2,5 milijuna kuna. Prvi suvremeni kamp u ovom dijelu Hrvatske službeno će biti uskoro otvoren, a namijenjen je održavanju škola u prirodi i boravku kampera.

Svoj posjet ministar je završio kratkim boravkom u Park šumi Jankovac gdje je obišao Eko točku Jankovac, infrastrukturni projekt koji je financiralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sa 2,5 milijuna kuna kroz Program integracije u EU Natura 2000. Po završetku uspješnog posjeta parku ministar Dobrović istaknuo je kako je impresioniranonim što je vidio i da vjeruje da će po završetku planiranih projekata Park prirode Papuk zahvaljujući svom biološkom i geološkom bogatstvu kao i zanimljivoj kulturno povijesnoj baštini postati nezaobilazna točka za brojne nove posjetitelje. (pp-papuk.hr)