Mirko Rončević, kandidat HDZ-a za načelnika Čađavice: Komunalna infrastruktura preduvjet je za razvoj

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Čađavica u novom mandatu je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i aktualni načelnik Mirko Rončević kojemu je ovo treći mandat.
Načelnik Rončević je u osvrtu na prethodni mandat istaknuo nekoliko realiziranih projekata među kojima su parkiralište u centru Čađavice, nabava reciklažnog dvorišta, kupovina zemljišta za potrebe izgradnje Doma zdravlja, rekonstrukcija javne rasvjete na području općine, vodovod u Ilmin Dvoru, projektiranje ceste Zvonimirovac – Suha Mlaka, projektna dokumentacija za izgradnju ceste u Poduzetničkoj zoni…
Općina Čađavica kroz više projekata uspješno financira i socijalne programe kojima je cilj podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva, a fokus na istome će biti i u sljedećem mandatu.
– Izdvajamo sredstva za program predškole, sufinanciramo smještaj u učeničkim domovima, stipendije studentima, prijevoz srednjoškolcima, pomažemo obiteljima i potrebitima, dajemo sredstva za opremu za novorođenčad. Sufinanciramo rad Crvenog križa, Udruge osoba s invaliditetom, sufinanciramo rad Hitne medicinske pomoći i specijalističko-konzilijarnu zaštitu. Za sve navedene programe izdvajamo više od 400.000 kuna. Osim toga, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje tijekom osam mjeseci provodili smo program pomoći starijim osobama te zaposlili dvije djelatnice. Određena sredstva izdvajamo za financiranje udruga sa svog, ali i izvan svog područja – rekao je Mirko Rončević.
Načelnik Rončević polazi od činjenice da je komunalna infrastruktura preduvjet za razvoj općine te naglašava kako u sljedećem mandatu planiraju, između ostalog, izgradnju zgrade sportsko-rekreativne namjene, pješačkih staza, odnosno nogostupa u naselju Čađavički Lug, ceste Zvonimirovac – Suha Mlaka (do mosta), projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, izgradnju i opremanje industrijske zone, Agro-Food Tehnološkog centra, ambulante u Čađavici, kao i uređenje cestovne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Čađavica. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content