U nazočnosti 2.000 članova i simpatizera svečano obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a Virovitica

U Virovitici je u nazočnosti 2.000 članova i simpatizera svečano obilježena 27. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice grada Virovitice. Prije početka svečane proslave, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Obljetnici osnutka najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti prisustvovali su izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić; predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić; saborska zastupnica Vesna Bedeković; domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnici i načelnici s područja županije… Uz njih, skupu su nazočili i kandidati za zamjenike župana Marijo Klement i Darko Žužak, kao i kandidati za zamjenike gradonačelnika Virovitice Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac koji su ovom prigodom predstavljeni.

MG 8387
U ime utemeljitelja HDZ-a grada Virovitice nazočnima se obratio predsjednik zajednice utemeljitelja dr. Franjo Tuđman gospodin Marko Teskera koji je naglasio da je ova stranka stvorila državu, ali se sada nećemo vraćati prošlosti, već se moramo okrenuti sadašnjosti i budućnosti. Pohvalio je rad HDZ-a Virovitičko-podravske županije i dao punu podršku novim kandidatima uz riječi kako su to ljudi koji će spriječiti problem iseljavanja te izrazio nadu da naša država neće biti samo top destinacija za turizam, već i za življenje.

MG 8396
U ime domaćina riječi dobrodošlice prisutnima je uputio predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin:
– Želim da Grad Virovitica kroz svoje mehanizme osigura da svaki građanin zna da kada dođe u nevolju ima partnera. U sljedeće tri do četiri godine planiramo riješiti svaku cestu i svaki nogostup u gradu te kroz gospodarske zone stvoriti nova radna mjesta. Moja politička zadaća, mojih kolega ovdje i HDZ-a je povećati minimalnu plaću u RH i svakoj obitelji osigurati egzistenciju i dobar život, ne samo u gradu i županiji, već u cijeloj Hrvatskoj.

MG 8488
Nazočnima se potom obratio kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je naglasio da naša županija može i mora nastaviti onim putem kojim je krenula prije nekoliko godina:
– Meni najdraži projekt kojeg sam bio dio je Poduzetnički inkubator u Virovitici jer je tamo posao pronašlo 50 mladih ljudi. I to je ono za što ću se zalagati kao župan – zapošljavanje mladih i sprječavanje njihova iseljavanja. Moramo nastaviti ulagati u školstvo, zdravstvo i svu onu ostalu infrastrukturu koja će zadržati mlade i obrazovane ljude, a isto tako stvoriti i preduvjete za bavljenje poljoprivredom pošto smo poljoprivredno orijenitrana županija.

MG 8547
Prisutnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski Josip Đakić koji je zahvalio utemeljiteljima i svima onima koji su sve ove godine nesebično radili u interesu hrvatske Domovine te odradili sve zadaće koje je dr. Franjo Tuđman stavio pred nas:
– Mnogo smo toga postigli, ali ti ciljevi nisu krajnji. Oni će biti nadograđeni s novim uspjesima i postignućima, a očitovat će se u boljem i kvalitetnijem životu. Uzalud nam sve što smo radili ako ne stvorimo gospodarski boljitak vrijedan čovjeka.

MG 8556
Na kraju, skupu se prigodnim riječima obratio i izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić:
– HDZ u Virovitičko-podravskoj županiji je najjači u RH, a to je upravo zbog vas, zbog vaših glasova. Danas imamo i ministra i dva saborska zastupnika, pomoćnike ministara i druge dužnosnike kojima je cilj pomoći Republici Hrvatskoj, ali i razvijati Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju. Krećem se po cijeloj Hrvatskoj, obilazim mnogo gradova većih od Virovitice i puno njih nema ovo što mi imamo. Prije 14 godina nije bilo Visoke škole, Poduzetničkog inkubatora, Palače Pejačević, škole u Podgorju, Đurađu, Koriji… Vi ste ti koji ste nam dali priliku da napravimo ovo za naš grad i našu županiju. – naglasio je Tolušić (icv.hr, hdz-vpz.com; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”397421″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content