U Noskovcima održana godišnja skupština VZO Čađavica

Vatrogasnu zajednicu Općine Čađavica čine dobrovoljna vatrogasna društva iz Noskovaca, Starina, Vraneševaca, Čađavice i Zvonimirovca. Ovogodišnja skupština održana je u Vatrogasnom domu u Noskovcima, a prisustvovali su predstavnici svih društava i gosti.
Izvještaj o radu pročitao je Zlatko Štefanek, zapovjednik VZO, a plan za ovu godinu predstavio je Ivan Dvorski, predsjednik VZO Čađavica. U protekloj godini bila je samo jedna intervencija na požaru i to na otvorenoj cesti D34. Obuku za vatrogasce završio je 31 polaznik, a za vatrogasne dočasnike 20 vatrogasaca. Nabavljeno je i novo navalno vozilo u DVD-u Čađavica. Za 2017. godinu u planu je nabava vatrogasne opreme za sva društva, nabava radnih i svečanih odijela, u planu je i liječnički pregled i osiguranje za 30 vatrogasaca, održavanje pokazne vježbe svih društava, rekonstrukcija stare cisterne DVD Starin, osiguranje dežurstava za vrijeme žetvenih radova, aktivno sudjelovanje u obilježavanju manifestacije Petrovo 2017. u Čađavici.
Načelnik Općine Mirko Rončević pohvalio je rad vatrogasaca naglasivši kako Općina izdvaja 5% od izvornih prihoda za njihov rad te spremnost za daljnju obostrano korisnu suradnju.
Josip Piskač, predsjednik Općinskog vijeća kao i predsjednik NK Mladost 1930, zahvalio je na uslugama prijevoza nogometaša s nadom da će ta hvale vrijedna suradnja potrajati i u budućnosti.
Pozdravne riječi vatrogascima VZO uputili su Josip Mikić, zapovjednik DVD-a Slatina, Josip Bičanić, policijska postaja Slatina i Željko Palković, predsjednik vatrogasaca Virovitičko-podravske županije.
Spomenimo na kraju i vatrogaskinje, sadašnje i buduće, na trudu u spremanju jela i pića za sve goste. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”398957″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content