Obavijest vlasnicima kućnih ljubimaca na području grada Virovitice

Šetnja pasa je nužna kako zbog samog zdravlja pasa tako i zbog njihove socijalizacije s drugim psima. Tako ne čudi što sve veći broj građana svoje kućne ljubimce izvode u šetnju po gradskim javnim površinama. Međutim, sve je više prijava komunalnom redaru od strane građana koji su nezadovoljni ponašanjem vlasnika kućnih ljubimaca vezano uz ispunjavanja svojih higijenskih obveza odnosno uklanjanja psećih fekalija s javnih površina. Stoga upozoravamo građane na potrebu pojačane odgovornosti prigodom izlaska sa svojim kućnim ljubimcima, a to znači da su dužni pri svakom izvođenju svojih kućnih ljubimaca na javne površine nositi odgovarajući pribor za čišćenje fekalija i odmah očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac fekalijama onečisti.

Također, zabranjeno je slobodno puštati pse u parkove, na javne zelene i druge javne površine koje su u sustavu stalnog održavanja, te na ulice  na području Grada Virovitice. Svaki pojedinac smije izvoditi psa na javne površine i prostore gdje je to dopušteno i to isključivo na povodcu, tj. tako da on ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi i/ili drugih životinja. Opasnoga psa –  pored prethodno navedenih uvjeta – vlasnik smije izvoditi na javne površine isključivo sa psu stavljenom brnjicom (košarom), dakle sukladno posebnim propisima.

Vlasnike koji se ubuduće budu oglušili na ova upozorenja komunalni redar u ophodnji s policijom može kazniti na mjestu počinjenja prekršaja kaznom u visini od 400,00 kuna, mandatno, dakle bez prekršajnog naloga.

Komunalni redar Grada Virovitice poziva vlasnike kućnih ljubimaca i građane s područja grada Virovitice na to da se ubuduće striktno pridržavaju propisa i upozorenja navedenih u ovom priopćenju te im u to ime unaprijed zahvaljuje na razumijevanju, suradnji i pomoći. (virovitica.hr; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content