Održana godišnja izvještajna skupština slatinske HVIDR-e

U Hrvatskom domu u Slatini održana je redovna godišnja izvještajna skupština udruge HVIDR-a Slatina. Skupštini su osim 57 članova HVIDR-e prisustvovali i brojni gosti među kojima su bili pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te predsjednici i izaslanici gradskih i županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Iscrpno izvješće o radu u 2016. godini iznio je predsjednik slatinske HVIDR-e Mato Bubaš. Među brojnim aktivnostima, suradnjama s drugim udrugama i projektima koji su u protekloj godini realizirani, Bubaš je istaknuo dva najvažnija, a to su „Istina o pobjednicima“ i „Jači od zaborava“. Uz niz aktivnosti članovi HVIDR-e Slatina su sudjelovali i na ŠNIDOR-u gdje su zajedno sa županijskom organizacijom ostvarili zavidan rezultat, odnosno drugo mjesto. Predsjednik Bubaš istaknuo je da slatinska HVIDR-a jedina u RH reagirala na oslobađajuću presudu Šešelju, isto kao i na promociju knjige „Oči pamte“.

Dobar rad udruge pohvalili su i slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš kao i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak te su pritom naglasili da na dobru suradnju sa lokalnom i regionalnom samoupravom slatinska HVIDR-a može i dalje računati. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, koji je i sam član slatinske HVIDR-e, sumirao je i pohvalio dosadašnji rad HVIDR-e te istaknuo da se radi o jednoj od najaktivnijih udruga na području Republike Hrvatske. Najavio je i novi Zakon o hrvatskim braniteljima koji predstavlja korak u dobrom smjeru, a kao ograničavajući faktor istaknuo je sredstva koja su Ministarstvu na raspolaganju, unatoč tome što su ona puno veća nego što je to bio slučaj prethodnih godina. (slatina.hr, mt; radioslatina.hr)

[g-gallery gid=”397754″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content