Općina Čačinci nominirat će gradnju Dječjeg vrtića

Vijećnici Općine Čačinci održali su posljednju sjednicu u ovom sazivu. Nakon čitanja zapisnika s prošlog sastanka, održan je Aktualni sat uz dva pitanja vijećnika SDP-a. U nastavku sjednice vijećnicima je podnesena obavijest o Preraspodjeli sredstava u Proračunu općine Čačinci u 2016. godini te je predstavljen Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna.
Načelnik općine Mirko Mališ predstavio je vijećnicima prijedlog Odluke o stipendiranju učenika i studenata od strane općine te naglasio kao je prema kriterijima odabrano 23 učenika za stipendiju od 200 kuna, 21 učenik dobit će 100 kuna, 12 studenata po 400 i 11 studenata po 300 kuna.

Vijeće Čačinci 2

Vijećnici su zatim donijeli ”Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području jedinice lokalne samouprave unutar mjere 07 ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz programa Ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.do 2020. Ovom Odlukom dana je suglasnost unutar za provedbu podmjere 7.4 ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo”,a riječ je o ulaganju u izgradnju Dječjeg vrtića u Čačincima za što je iznos investicije prema projektantskom troškovniku 5.729.384,75 kuna.
Vijećnici općine Čačinci potvrdili su i dobitnike javnih priznanja u povodu Dana općina pa će tako na prijedlog Hrvatskog Crvenog križa nagradu dobiti Drago Velić za dugotrajno humano djelovanje, odnosno preko 50 darivanja krvi, potom na prijedlog načelnika Mirka Mališa, kadetski hrvatski streličarski rekorder Luka Bolješić za doprinos u razvoju športa i Stipan Mandić iz Čavolja za iznimno suradnju na međunarodnoj razini. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content