Općinsko vijeće Mikleuš: Podnesena peticija za ponovno otvaranje Dječjeg vrtića

Pod predsjedanjem Marka Kragujevića održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Mikleuš i to je ujedno bila predposljednja sjednica u ovom sazivu. Na početku sjednice u aktualnom satu načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović naglasio je nekoliko značajnijih aktivnosti. Riječ je o cesti u pravcu pilane u Četekovcu koja je nominirana prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, u Ministarstvo graditeljstva nominirano je reciklažno dvorište i u tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju Kuće oproštaja u Balincima koja će se nominirati u Ministarstvo poljoprivrede na natječaj koji se raspisuje sredinom travnja.
Među brojnim odlukama, usvojen je Godišnji obračun Proračuna Općine Mikleuš za 2016. godinu, Završni račun u visini od 2,730.000,00 kuna dok je prethodni iznosio 2,132.000,00 kuna. Općinskim vijećnicima upućena je peticija 22 obitelji za ponovno otvaranje Dječjeg vrtića u Mikleuša što je prihvaćeno i slijede daljnje aktivnosti načelnika Općine, tajnice i ravnatelja Osnovne škole Mikleuš. Jedan od problema je i funkcioniranje vatrogastva, posebno u Mikleušu, jer nema dovoljno kadrova, a Općina prema propisima ima obavezu izdvajanja 5% od izvornih prihoda te sredstva stoje neiskorištena.
Ne manje važno, na kraju sjednice, rečeno je da Slatinska banka zatvara poslovnicu u Mikleušu, kao i u Novoj Bukovici, što je problem za jedan dio stanovništva te će i to biti jedan od hitnijih poslova načelnika Milana Dundovića. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”399134″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content