Oporbeni vijećnici napustili sjednicu Gradskog vijeća Virovitica, koja je trebala biti posljednja u sadašnjem sazivu vijećnika

Sjednica Gradskog vijeća grada Virovitice, koja je trebala biti posljednja u sadašnjem sazivu vijećnika, nakon svega pet točaka dnevnog reda prekinuta je zbog nedostatka kvoruma.

Naime, nakon što su sjednicu napustili oporbeni vijećnici iz redova zastupnika Kluba vijećnika SDP- HSU-a, HNS-Liberalni demokrati-HSPD, sjednicu je napustilo i dvoje vijećnika iz redova HSS-a dosadašnji koalicijski partneri vladajućeg HDZ-a.

MG 1433– Kako je ovo bila posljednja sjednica u ovom sazivu, smatram da su oporbeni vijećnici trebali svoj glas dati bar za one odluke, važne za daljnji razvoj grada. To je samo još jedan dokaz kako se oni odnose, između ostalih prema mnogobrojnim ravnateljima i djelatnicima školskih institucija, vrtića te gradskih ustanova, koji su na sjednici trebali podnijeti svoja izvješća o radu u 2016.godini.

Oni su još jednom pokazali svoje pravo lice, tj. kako rade za svoj grad i građane od kojih su birani u Vijeće. Ovo je početak njihove političke kampanje, koja će biti vrlo vesela jer će svoje postupke morati opravdati svojim biračima. Oporba je u Vijeću znala samo brojiti glasove i čekala trenutak nedostatka kvoruma, kako bi je napustila, a što se tiče naših dosadašnjih koalicijskih partnera iz HSS-a, oni se nisu držali dogovora da završimo koalicijski sporazum do kraja. HSS-ovci su se još jednom, bez obzira što smo im do sada davali apsolutnu podršku pokazali kao trgovci i nakupci. Sada i svi ostali građani mogu shvatiti potez Ivana Sića, koji je zbog takve politike napustio HSS, kazao nam je gradonačelnik Ivica Kirin, koji je bez obzira na sve svim vijećnicima zaželio sve dobro u dosadašnjem radu i zahvalu na suradnji.

MG 1412Predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, također je bila iznenađena potezom oporbenih vijećnika, koji su sudjelujući u raznim gradskim odborima dali zeleno svjetlo za sve odluke koje su se trebale donijeti na posljednjoj sjednici Vijeća.

– Meni je na početku sjednice atmosfera bila vrlo ugodna i nadala sam se da će takva trajati do kraja, kako bi se svi u jednoj svečarskoj atmosferi rastali. Smatram da još uvijek nije kasno za donošenje nekoliko odluka važnih za funkcioniranje grada pa ćemo sukladno statutarnim pravilima, prije što Vlada RH donese odluku o raspuštanju predstavničkih tijela pokušati po hitnom postupku još jednom pokušati sazvati vijećnike, kako bi svi skupa bistrih glava donijeli te odluke, kazala nam je Lahorka Weiss. (www.icv.hr; zc; foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”401115″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content