U Orahovici od jeseni kreće diplomski studij fizioterapije, u planu i gradnja studentskog doma

U radnom posjetu Gradu Orahovici boravio je pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović. Sastanku su nazočili i djelatnik Razvoje agencije VIDR-a VPŽ Bojan Mijok, direktor LAG-a Papuk Saša Rister, direktor komunalnog poduzeća Papuk i poduzeća Voda do.o.o Zoran Stošić, direktor tvrtke Papuk plin Pero Knežević, pomoćnica pročelnika JUO grada Orahovice Irela Strabić i zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak. Orahovački gradonačelnik Nemec upoznao je pročelnika Androvića s gradskim projektima i planovima te naglasio kako Grad i Županija imaju sjajnu suradnju što je vidljivo na mnoštvu zajedničkih odrađenih i novih pripremljenih projekata:

– Ovaj posjet pročelnika Androvića je način da suradnja nas i Županije bude još bolja. Želimo nastaviti zajedničke poslove glede projekata u kojima nam županija, ali i Razvojna agencija Vidra može pomoći. U narednom periodu radimo na projektu uređenja zgrade studija u Orahovici, planiramo izgraditi i studentski dom. Otkupili smo zgradu koju ćemo urediti da bude zgrada našeg preddiplomskog studija fizioterapije, a evo nedavno je Senat Medicinskog fakulteta odobrio da u Orahovici krene i diplomski studij fizioterapije pa stoga očekujemo već ove godine u listopadu, u Orahovici, novih 60 studenata,a do tog perioda bi i zgrada studija trebala biti spremna. U razgovoru smo s još jednim studijem i već ove godine bi mogao u Orahovici krenuti novi studij jer cilj nam je da imamo oko 200 studenata pa onda krenuti u izgradnju studentskog doma. Puno je tu još projekata koje radimo i zato očekujemo punu podršku i pomoć Županije kako bi sve što lakše i brže riješili. – rekao je između ostalog orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Pročelnik Igor Andrović potvrdio je sjajnu međusobnu suradnju s Gradom Orahovicom te pohvalio grad na sjajnim idejama i projektima:
-Posebno mi je drago da je evo, sada, prošao novi projekt Grada Orahovice vezan uz prekograničnu suradnju s Republikom Mađarskom, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna. Ono što je sada aktualno, odnosno ono što je u evaluaciji je projekt Mreža poduzetničkih inkubatora koji je prijavila VPŽ, a riječ je o izgradnji novih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici uz dodatak novih dijelova koje smo uočili kao nedostatke u postojećem virovitičkom poduzetničkom inkubatoru. Projekt je vrijedan 27 milijuna kuna, prošao je administracijski dio i sada slijedi ocjenjivanje i vjerujemo da će i proći, a ovim putem zahvaljujem se Gradu Orahovici koji nam je ustupio zemljište za gradnju inkubatora u Orahovici. Naravno da smo na raspolaganju, kako mi kao Županija tako i Razvojna Agencija VIDR-a za svaki vid pomoći Gradu Orahovici kao i do sada. – rekao je između ostalog pročelnik Andrović. Nakon radnog sastanka, sudionici su obišli buduću zgradu studija u Orahovici, buduću kuću vina te još nekoliko lokacija gdje bi Županija trebala pomoći Gradu u realizaciji projekata. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”401307″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content