Ovog tjedna na 13. VIRKAS-u očekuje vas čak sedam izvedbi

GK Joza Ivakić Vinkovci
Andrew Goffman (SLUČAJNI) PERVERZNJAK

U srijedu, 1. ožujka, u 19.30 u Slatini, u četvrtak, 2. ožujka, u 19.30 – VIRKAS PLUS u Virovitici, u petak, 3. ožujka, u 19.30 u Suhopolju te u nedjelju, 5. ožujka u 19 sati u Pitomači.

Vrlo zabavan tekst govori o ozbiljnim stranama naizgled bezazlene priče o ovisnosti o pornografskim filmovima. To je jednako tako priča o odrastanju, upoznavanju seksualnosti i uklapanju u „normalan“ život, raznovrsniji od ovisničke utopije. Uz dobru dozu lascivnosti i još više humora, PERVERZNJAK dira svačiju uspomenu, pa tako nudi način na koji porok ostaje po strani od glavne matice vlastita života. Tek po strani – koliko god se borili, porok, odnosno ovisnost, ostaje. Andrew Goffman je ovu monodramu napisao 2005. godine, a svjetsku premijeru imala je na Times Squareu u New Yorku. Trenutno se predstava izvodi u 14 zemalja, na 4 kontinenta.

Umjetnička organizacija Teatroman
Gottfriea August Bürger MÜNCHHAUSEN

U petak, 3. ožujka, u 19.30

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.

SLG Celje
Stephen Sachs MEGLICA

U subotu, 4. ožujka, u 19.30

Maude je nezaposlena konobarica, živi u naselju prikolica i skuplja stvari koje nalazi na otpadu. Kad u trgovini kupi kolegici sliku za tri dolara, pozove eminentnog njujorškog povjesničara umjetnosti Lionela Percyja da ga uvjeri kako se radi o neotkriveno  remek djelu Pollocka. Njih dvoje upuštaju se u strastvenu raspravu o klasi, istini i osobnim vrijednostima. Drama je nastala na temelju stvarnih događaja. Duhovit tekst otvara tekst društvenih slojeva i na humorističan način govori o smislu umjetničkog djela i postavlja pitanje što odvaja umjetnost od ne-umjetnosti te što umjetnost čini “pravom” umjetnošću.

PTK Zoran Radmilović – Zaječar
Milan Gutović SVAŠTA

U nedjelju, 5. ožujka, u 19.30

Suvremeni komad koji na duhovit način oslikava jednu obitelj. Ta je obitelj na svoj način posebna. S druge strane, kroz nju predstava prikazuje mnogobrojne aktualne društvene probleme. Radnja drame vrlo je jednostavna: otac dolazi posjetiti sina u veliki grad, gdje zatječe situaciju kaju nije očekivao…

(www.icv.hr, žđ, GK Joza Ivakić Vinkovci, Umjetnička organizacija Teatroman, SLG Celje, PTK Zoran Radmilović – Zaječar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content