I u ovoj godini Udruga invalida rada Virovitica nastavlja s radom na izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom i starijih

Udruga invalida rada Virovitica održala je u svojim prostorima u Virovitici redovnu godišnju skupštinu kojoj je prisustvavao, među ostalima i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. Predsjednica Udruge Marija Kelečić tom je prigodom podnijela izvješće o radu za proteklu godinu koju su obilježili brojni projekti usmjereni podizanju kvalitete života ove skupine. Trenutno je u tijeku provedba projekta “Pružimo podršku sigurnosti starim i nemoćnim osobama”, a aktivnosti obuhvaćaju pomoć u obavljanju kućanskih poslova, posredovanje između starijih osoba i institucija, pravne informacije s kojima se susreću starije osobe, psihološku pomoć te radno-terapijske aktivnosti, odnosno kreativne radionice koje se održavaju svakoga tjedna.

Marija Kelečić ujedno je predstavila i operativni strateški plan za četiri godine. Najznačajniji zadatak ovog četverogodišnjeg plana je raditi na izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom i starijih osoba. Također, važan dio plana je i briga o djeci s teškoćama u razvoju, odnosno kako ih zaposliti i postaviti na vlastite noge nakon školovanja. (www.icv.hr, mb)

[g-gallery gid=”398486″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content