Praizvedbom predstave Nevidljiva završili 13. Virovitički kazališni susreti, Virkas 2017.; više od 6.000 gledatelja posjetilo 13. VIRKAS…

Praizvedbom predstave Nevidljiva srpske dramatičarke Maje Pelević u režiji Nikole Zavišića te u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar završili su 13. Virovitički kazališni susreti, Virkas 2017. Uprizorenje Nevidljive na virovitičkim kazališnim daskama kao dramaturškog je posrednika između pozornice i brojne publike postavilo Nevidljivu djecu koja su kroz igru svjetlima, glazbom i šarolikom lepezom rekvizita i svjetlucavih kostima očarali djecu, ali i odrasle. No, predstavu čini još većom njena poruka, koja govori o dizanju “ograda” od nepoznatog i neshvatljivog te daje gledateljima izbor hoće li ih nakon izlaska iz kazališta nastaviti dizati. Bez obzira na njihovu odluku Nevidljiva djeca će ih nastaviti rušiti i sve što se ne vidi danas, sutra će vidljivo biti.

IMG 0044

Nikola Zavišić je i oblikovatelj svjetla, scenografkinja, kostimografkinja i oblikovateljica lutaka je Nataša Burnos, skladatelj Igor Karlić, a prevoditeljica i dramaturginja Dora Golub. Svoje iznimno glumačko umijeće u ovoj predstavi pokazali su Sara Lustig kao Nevidljiva, Goran Vučko kao Nevidljivi i kao glas, Vjera Vidov kao Nevidljivo dijete i kao majka te Dominik Karakašić kao Nevidljivo dijete i kao otac te su “pobrali” ovacije i ovom izvedbom.

IMG 0015

VIRKAS 2017. ove godine ponovno je nadmašio sam sebe te je u Kazalište Virovitica privukao više od 6.000 gledatelja što je oko 14 posto više od prošlogodišnjeg. Virovitički kazalištarci ponovno su pokazali svoje visoke mogućnosti pri organizaciji i provođenju ovakve međunarodne manifestacije te su svojoj publici ponudili pregršt izvrsnih predstava i popratnih događanja, što se nakon odličnih 13. godina VIRKAS-a i očekuje od njih.

Opširnije pročitajte u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, žđ, Foto: Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”398987″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content