Proljeće je pred vratima: Stabilnije, sunčanije i postupno toplije…

Nakon današnjeg proljetnog promjenjivog i nestabilnog dana u kojem su se izmjenjivala oblačna i sunčana razdoblja te kratkotrajni prekidi s kišom i sugradicom, u danima pred nama očekujemo „ljepšu“ stabilniju, sunčaniju i topliju proljetnu stranu.

Vjetar nas je danas dobro ispuhao. Na području VPŽ udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra dosezali su 57 km/h. Vjetar će tijekom noći postupno slabjeti, do nedjelje „utihnuti“. Idućih 5 do 10 dana očekujemo dominaciju polja povišenog tlaka zraka (anticiklone) koja je podržavati stabilne vremenske prilike. Očekujemo suho i stabilno vrijeme. Zahvaljujući vedrini tijekom noći i jutra mjestimice očekujemo slab mraz.

Temperature zraka u danima pred nama odgovarati će prosječnim višegodišnjim temperaturama zraka koje imamo tijekom druge dekade ožujka. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 0°C do +7°C. Najviše dnevne od +10°C do +17°C ili koji stupanj više u drugoj polovici sljedećeg tjedna. UV-indeks u danima pred nama biti će umjeren 3-4. Umjeren UV-indeks 3,4,5 (20 minuta je dovoljno za opekline 1. stupnja). Biometeorološke prilike će biti povoljne.

Proljetni radovi, okupljanja na otvorenom u danima pred nama mogu se obavljati. (www.icv.hr; Kristijan Paljar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content