Raspisan Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva

Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak raspisala je Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije za programe:

– Unos divljači u lovišta,

– Premija osiguranja lovišta za štete na divljači i od divljači, te za štete na lovotehničkim i lovnogospodarskim objektima,

– Odstrel predatora,

– Kupovinu zemljišta za osnivanje remiza za divljač i/ili izgradnju lovačkog doma,

– Razvoj lovnog turizma,

– Legalizacija lovačke kuće/doma s pratećim objektima,

– Izgradnja novih i adaptacija postojećih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata, lovačkih strelišta, kao i hladnjače za pohranu mesa te sustava za otkožavanje i rasijecanje mesa od divljači.

Korisnici subvencije i donacije su lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu i/ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području Virovitičko-podravske županije, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnine ili koncesije, te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz Odluke o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije.

Najviši ukupni godišnji iznos ”subvencije” za razvoj i unapređenje lovstva koji jedan korisnik može ostvariti iznosi 40.000,00 kuna, dok najviši ukupan godišnji iznos ”donacije” za razvoj i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100.000,00 kuna. Više o ovom javnom pozivu s pripadajućom dokumentacijom možete vidjeti ovdje. (www.vpz.hr)