Senzacija na pomolu: Virovitičke košarkašice na korak do plasmana na Prvenstvo Hrvatske

Virovitičke košarkašice, popularne frajlice, na pragu su prave male senzacije. Iako su tek prošle godine u regionalnoj Mini basket ligi osigurale prvu pobjedu, nedjeljnom pobjedom na ŽKK Koprivnicom otvorile su si vrata nastupa na Prvenstvu Hrvatske, što bi ujedno bio i najveći uspjeh kluba.

Brojni roditelji i prijatelji virovitičkih košarkašica nedjelju su proveli u Koprivnici ne bi li pomogli u ostvarenju najvažnije pobjede u povijesti Ženskog košarkaškog kluba Virovitica. Naime, na rasporedu je bila utakmica protiv ŽKK Koprivnice koja im je u konačnici mogla otvoriti vrata prema plasmanu na Prvenstvo Hrvatske i na taj način nagraditi ove vrijedne djevojke i njihovog trenera za višegodišnji trud. Svjesne važnosti utakmice virovitičke „frajlice“ u utakmicu protiv Koprivnice ušle su pomalo nervozno te jednostavno nisu pronalazile put do protivničkog koša. Vidjevši da stvari ne idu u pravom smjeru trener Robert Fritz ubrzo je pozvao minutu odmora kako bi smirio svoje igračice te ohrabrio kapetanicu Miju Deskar koja je odigrala svoju najbolju četvrtinu u životu. Iako su je čuvale ponekad dvije pa i tri igračice jednostavno je bila nezaustavljiva te donijela vodstvo od pet koševa razlike na kraju četvrtine.

No da bi se dobio ovako kvalitetan protivnik morali su proigrati i drugi i tu su se prvenstveno ukazale Iva Kurjančić, Marta Leda Kalas i Tihana Majetić također odigravši svoje najbolje košarkaške minute do sada. Pridružile su ime se već standardno dobre sestre Cindrić (Frozenice od milja) te Palma Ramljak. Sve u svemu domaći navijači već na poluvremenu polako su se utišavali a razdragani Virovitičani burnim pljeskom pozdravili su svoje ljubimice za učinjeno u prvom dijelu. Ipak u nastavku se je očekivala neizvjesna utakmica jer se i minimalna pobjeda na početku činila kao prelijepi san da bi se je odjednom počelo razmišljati i o koš razlici koja može biti presudna u međusobnom omjeru. Raspištoljila se je Mia Deskar u stopu su je pratile sestre Frozen (Lucija i Lana Cindrić) dok je Iva Kurjančić doslovno u džep strpala njihovu najbolju igračicu.

Reket su odlično počele zatvarati Lana Grdić i Ena ištvanović, a veliki doprinos dale su Hana Deskar i Lea Ivačić. Uigranim orkestrom i ovaj puta uspješno je dirigirao trener Robert Fritz dovodivši obranu gotovo do savršenstva tako da su najbolje protivničke igračice jedva dolazile u priliku za čiste šuteve.

Možemo rezimirati da su frajlice danas osim uigranosti krasile izuzetna borbenost i mora se priznati da su srce ostavile na parketu.

Na kraju je bilo pomalo nestvarnih 36:20 rezultat koji ni najveći optimisti nisu očekivali, rezultat koji je Virovitičankama potpuno otvorio vrata prema Prvenstvu Hrvatske, nečemu o čemu su na početku prvenstva mogle samo sanjati.

Ne znam što reći na kraju, pohvalio bih sve svoje igračice na borbenosti i fanatičnom zalaganju, ali i upravu na čelu s našom predsjednicom Majom Deskar kao i naše navijače koji su i ovaj put došli u velikom broju uživajući u ovoj velikoj pobjedi rekao je na kraju vidno sretan trener Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 36:20

Za Vtc: Deskar M. 16, Cindrić Lu. 6, Kalaš 6, Cindrić La. 2, Kurjančić 2, Majetić 2, Ramljak 2, Ištvanović, Ivačić, Grdić, Deskar H. Trener R. Fritz. (www.icv.hr, rc)