U Slatini svečano obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a za grad Slatinu

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a grada Slatine. Prije svečanosti izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a Slatina položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku. Proslavi su, između ostalih, nazočili izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi Antun Vujić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slatina te sadašnji i budući gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, kandidati za njegove zamjenike, Oliver Jukić i Miroslav Venus, predsjednik mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić, predsjednik mladeži HDZ-a grada Slatine Josip Hetrih, načelnici općina te članovi županijskog, gradskih i općinskih odbora HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije.

IMG 7958

Nazočne je na obljetnici prvi pozdravio domaćin, predsjednik GO HDZ Slatina te sadašnji i budući gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš koji je uz riječi dobrodošlice čestitao svima 27. obljetnicu i naveo nekoliko ključnih projekata koji su realizirani, ali i one koji su u provedbi i pripremi. Naglasio je važnost ostanka HDZ-a na vlasti, kako u gradu Slatini, tako i Virovitičko-podravskoj županiji, zbog dovršetka svih projekata koji za cilj imaju ugodniji život svih građana Slatine.

IMG 7968

Prisutnima se obratio i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je, između ostaloga, naglasio:
– U posljednjih nekoliko godina bio sam uključen u veliku većinu projekata koji su se provodili na području Slatine. I jučer smo obilazili škole na kojima su u tijeku radovi na energetskoj obnovi, a to je sve samo dio priče od kojih su najvažnija privlačenje EU sredstava, pa i otvorenje Poduzetničkih inkubatora na području cijele županije jer to je jedan od preduvjeta za ostanak mladih u našoj županiji. Ja imam troje djece i želim da svi ostanu živjeti i raditi u ovoj županiji, a to znači da im mi moramo stvoriti preduvjete za ostanak u ovoj županiji.

IMG 7979

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ saborski zastupnik Josip Đakić te između ostalog naglasio:
– Želimo pobijediti na sljedećim izborima i potvrditi ono što smo uspjeli prije 4 godine, a to je pobjeda u svim gradovima i općinama. Nažalost, neki smatraju da će samo osnivanjem nekakve nezavisne liste uspjeti preko noći ono za što trebaju godine i godine rada i iskustva. Nećemo im to dozvoliti i na sljedećim izborima iznjedrit ćemo pobjedu HDZ-a kako bismo mogli nastaviti sve zajedničke projekte. Ne smijemo dozvoliti i da se kadrovska politika vodi loše, s ljudima koji su štetili Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Nas branitelje to smeta i nekada moramo dignuti glas kako ne bi zaboravili da to nije ono za što smo se borili.

IMG 8299

Na obljetnici u Slatini govorio je i potpredsjednik HDZ-a te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je, između ostaloga, naglasio:
– HDZ u našoj županiji je uvijek imao odlične rezultate na izborima, pogotovo u posljednjih nekoliko godina. Vrh stranke je to prepoznao. Prepoznao je rad svih vas i samo zato imamo u vrhu stranke, Vlade, ministarstava i agencija, svoje ljude. Svi ti ljudi bore se za ovaj kraj, za svoj kraj, pa tako i našu Slatinu. To je jedina formula za uspjeh, da imamo vlast u gradu, županiji i državi, jer jedino tako stvari mogu nastaviti ići naprijed. Smatram da trenutno nemamo boljeg čovjeka za voditi županiju od Igora Androvića i uopće ne sumnjam da će biti bolji i od mene, te nastaviti razvijati ovaj kraj i boriti se za našu Virovitičko-podravsku županiju – naglasio je Tolušić. (hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”399564″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content