Studenti 6. godine Studija Medicine Medicinskog fakulteta Osijek posjetili Virkom

U okviru terenske nastave iz kolegija Zdravlje u zajednici te u pratnji Dubravke Holik, asistentice u Katedri za javno zdravstvo, tvrtku Virkom d.o.o. Virovitica posjetili su studenti šeste godine Studija Medicine Medicinskog fakulteta Osijek. Spomenuti posjet je kao dio terenske nastave iz predmetnog kolegija organiziran u suradnji s nositeljicom kolegija Majom Miškulin, redovitom profesoricom Medicinskog fakulteta Osijek te ujedno Predsjednicom Katedre za javno zdravstvo i Prodekanicom za poslijediplomske studije Fakulteta.

2

Domaćini studentima bili su direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić, Slavko Kepec u dvostrukoj ulozi, kao Voditelj laboratorija u Virkomu i vanjski suradnik Medicinskog fakulteta Osijek u naslovnom suradničkom zvanju asistenta. Studenti su obišli liniju za pripremu vode za piće s naglaskom na značaj fizikalno-kemijske i bakteriološke ispravnosti vode za piće za ljudsko zdravlje. U praktičnom dijelu izvršeno je određivanje karakterističnih parametara sastava vode, te mikrobiološka pretraga vode za piće sukladno važećim zakonskim propisima.

3

Virkom d.o.o. počašćen je ovim posjetom, za koji drže da je priznanje za dugogodišnji rad na unapređenju analitičkih procedura u njihovom laboratoriju s krajnjim ciljem što bolje kontrole vode za piće koju isporučuju korisnicima javnog vodoopskrbnog sustava. Medicinski fakultet Osijek je pak iznimno sretan što je budućim liječnicima omogućio izravni uvid u proces kondicioniranja i nadzora zdravstvene ispravnosti vode za piće kao jednog od ključnih čimbenika okoliša koji utječe na zdravlje populacije. Slijedom navedenog, Fakultet nastavlja širiti svoju suradnju u nastavnom procesu sa svim relevantnim dionicima koji svojim djelovanjem utječu na zdravlje populacije te vjeruje kako će se uspostavljena suradnja s tvrtkom Virkom d.o.o. na području nastave u skoroj budućnosti razviti i na području znanstveno-istraživačkog rada.

(www.icv.hr, Virkom d.o.o.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content