Studenti 6. godine Studija Medicine Medicinskog fakulteta Osijek posjetili Virkom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru terenske nastave iz kolegija Zdravlje u zajednici te u pratnji Dubravke Holik, asistentice u Katedri za javno zdravstvo, tvrtku Virkom d.o.o. Virovitica posjetili su studenti šeste godine Studija Medicine Medicinskog fakulteta Osijek. Spomenuti posjet je kao dio terenske nastave iz predmetnog kolegija organiziran u suradnji s nositeljicom kolegija Majom Miškulin, redovitom profesoricom Medicinskog fakulteta Osijek te ujedno Predsjednicom Katedre za javno zdravstvo i Prodekanicom za poslijediplomske studije Fakulteta.

Domaćini studentima bili su direktor tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić, Slavko Kepec u dvostrukoj ulozi, kao Voditelj laboratorija u Virkomu i vanjski suradnik Medicinskog fakulteta Osijek u naslovnom suradničkom zvanju asistenta. Studenti su obišli liniju za pripremu vode za piće s naglaskom na značaj fizikalno-kemijske i bakteriološke ispravnosti vode za piće za ljudsko zdravlje. U praktičnom dijelu izvršeno je određivanje karakterističnih parametara sastava vode, te mikrobiološka pretraga vode za piće sukladno važećim zakonskim propisima.

Virkom d.o.o. počašćen je ovim posjetom, za koji drže da je priznanje za dugogodišnji rad na unapređenju analitičkih procedura u njihovom laboratoriju s krajnjim ciljem što bolje kontrole vode za piće koju isporučuju korisnicima javnog vodoopskrbnog sustava. Medicinski fakultet Osijek je pak iznimno sretan što je budućim liječnicima omogućio izravni uvid u proces kondicioniranja i nadzora zdravstvene ispravnosti vode za piće kao jednog od ključnih čimbenika okoliša koji utječe na zdravlje populacije. Slijedom navedenog, Fakultet nastavlja širiti svoju suradnju u nastavnom procesu sa svim relevantnim dionicima koji svojim djelovanjem utječu na zdravlje populacije te vjeruje kako će se uspostavljena suradnja s tvrtkom Virkom d.o.o. na području nastave u skoroj budućnosti razviti i na području znanstveno-istraživačkog rada.

(www.icv.hr, Virkom d.o.o.)