U subotu, 11. ožujka održava se natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U prostoru GDCK Virovitica i Dnevnom boravku GDCK Virovitica u subotu, 11. ožujka održat će se natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se odvija istovremeno u dvije kategorije: podmladak (Osnovna škola) i mladi (Srednja škola).
U kategoriji podmladka sudjeluju učenici iz tri Osnovne škole: Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača, Osnovna škola Suhopolje i Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica. U kategoriji mladih sudjeluju učenici iz četiri Srednje škole: Industrijsko – obrtnička škola Virovitica (kozmetičari), Katolička klasična gimnazija Virovitica, Tehnička škola Virovitica (medicinari), Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Sadržaj natjecanja se odvija u dva tematska djela: Provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći.

Pobjedničke ekipe iz obje kategorije predstavljat će naše društvo na međužupanijskom natjecanju mladih koje će se održati 8. travnja 2017. godine.