U Suhopolju održana edukacija o upravljanju rizicima u poljoprivredi

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica u restoranu tvrtke Siba u Suhopolju održala je 75. sjednicu Strukovne grupe agrara. Glavna tema sjednice bila je upravljanje rizicima u poljoprivredi, a o tome su govorili viši stručni savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Bojan Ivanetić, voditelj HBOR-a Područnog ureda za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj, direktor Croatia osiguranja, Poslovnog područja Virovitica Hrvoje Radoš i Ivan Pavić, te Damir Hadžiomerović iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Između ostalog, na sjednici strukovne grupe istaknuto je da je osiguran sav repromaterijal za proljetnu sjetvu, no članovi grupe izrazili su zabrinutost zbog evidentnih šteta od noćašnjeg i jutrošnjeg mraza, a i zbog najave meteorologa da će i u idućim danima noćne i jutarnje temperature biti niske što će se u konačnici odraziti i na neke poljoprivredne kulture. Problem duhanaca je nedostatak radne snage kod zalamanja i berbe duhana, a proizvođači ljekovitog bilja osigurali su sve kapacitete, te će krajem travnja započeti prve berbe kamilice.

Svojim gostima su se zahvalili domaćini, direktor Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, predsjednik strukovne grupe agrara Dušan Alebić i komercijalni direktor DIBA-e Suhopolje Josip Silović.

(www.icv.hr, bs; Foto: Bruno Sokele)

[g-gallery gid=”400831″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content