Suradnja Turističke zajednice VPŽ i PP Papuk odlična – naš geopark želi ući u ponudu njemačkog tour operatora ID Riva Tours

U Virovitičko-podravskoj županiji održan je sastanak Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije koju je predvodila direktorica Martina Jakelić i Parka prirode Papuk s v.d. ravnateljem Alenom Jurencem.
Na sastanku je konstatirano kako je suradnja između TZ VPŽ i PP Papuk, od samog osnutka Parka prirode Papuk, odlična, intenzivna i konstruktivna. Tijekom radnog susreta dogovoreni su oblici intenziviranja suradnje na području oblikovanja i razvoja niza novih proizvoda i sadržaja i njihovog plasmana na turističko tržište.

Osim toga, podcrtano je kao je u organizaciji TZ VPŽ u tijeku izrada Operativnog plana razvoja turizma VPŽ, a sljedeća, ujedno i najzahtjevnija radionica, u tom procesu bit će posvećena cjelini Papuka. U tom smislu TZ VPŽ je s PP Papuk dogovorila niz konkretnih koraka i radnji te uključivanja u proces izrade Operativnog plana svih dionika koji na području PP Papuk postoje ili obavljaju djelatnost koja ima turističkog potencijala.
IMG 7516

U kontekstu zajedničkih promotivnih aktivnosti i nastupa na tržištu, TZ VPŽ je s PP Papuk dogovorila njihovo sudjelovanje na studijskom putovanju u Bavarsku gdje će se održati prezentacija turističke ponude Slavonije i istočne Hrvatske ali i ostvariti neposredni kontakt s velikim njemačkim tour operatorom ID Riva Tours, koji je najavio proširenje svoje ponude na njemačkom tržištu sa sadržajima istočne Hrvatske i mogućnostima o dolasku u Slavoniju čak milijun turista. To je uostalom sjajna prigoda našeg jedinog geoparka pod zaštitom UNESCO-a.

Osim toga, TZ VPŽ je najavila kako će u posjetiteljskom centru na izletištu Jankovac uskoro službeno predstaviti svoj novi promotivni materijal pod nazivom “Destinacija s potpisom UNESCO-a”. Predstavnici PP Papuk informirali su predstavnike TZ VPŽ o nizu opsežnih aktivnosti koje trenutno provode te najavili sadržaje i programe s kojma će uskoro započeti te su TZ VPŽ pozvali na suradnju u realizaciji aktivnosti, odnosno ostvarivanja zajedničkog cilja – stvaranja kvalitetnih turističkih proizvoda. (www.vpz.hr, mj, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content