Uređen prilaz pješačkom semaforu u Koriji

Nakon što je prošle godine na poziv članova Vijeća mjesnog odbora određena lokacija za postavljanje semafora, Grad Virovitica je uputio zahtjev Hrvatskim cestama za izgradnju pješačkog semafora u Koriji s mjeračima brzine te je semafor pušten u promet, a ovih dana uređen je i pristup pješačkom prijelazu.

Ova cesta kroz Koriju iznimno je opasna stoga smo prije neku godinu zatražili da se produbljenjem poveća vidljivost, a prošle godine i da se postavi pješački semafor i to obavezno s mjeračima brzine, ponajviše što ovaj prijelaz često koriste djeca na putu iz svoje nove škole. O kako opasnoj prometnici se radi svjedoči više prometnih nesreća prošle godine od kojih neke sa smrtnim posljedicama te sam presretan što mještani Korije, a osobito djeca danas znatno sigurnije prelaze ovu iznimno prometnu cestu rekao je netom nakon puštanja semafora u promet virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Gradonačelnik je iskoristio prigodu da naznači da će se uskoro krenuti i u realizaciju projekta izgradnje nogostupa u Ulici Marka Oreškovića od Područne škole do nogostupa na glavnoj prometnici i na taj način napraviti još jedan korak prema povećanju sigurnosti djece u Koriji. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content