U utorak potpisivanje Ugovora za izradu prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric potpisat će u utorak, 14. ožujka u Zagrebu Ugovor za izradu prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska s Virovitičko – podravskom županijom, kojim će se županiji dodijeliti 6.844.500,00 kn iz fondova EU za izradu prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska.

Ispred Virovitičko – podravske županije, koja je nositelj projekta, ugovor će potpisati Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana, a uz nju će potpisivanju prisustvovati i predstavnici županija partnera na projektu, Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Vukovarsko – srijemske i Brodsko – posavske županije.

Ugovorom za izradu Master plana Istočne Hrvatske vrijednim više od 6,8 milijuna kuna, iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ financirat će se izrada Master plana i pripadajuće strateške procjene utjecaja na okoliš, s ciljem izrade analize prometnih potreba regije, kao i ostalih potreba koje utječu na prometnu potražnju, kao što su postojanje poslovne infrastrukture, razvoja zdravstveno – rehabilitacijskih ustanova i sl.. Dokumentom će se također identificirati mjere za rješavanje problema, odnosno ciljevi na osnovu kojih će se razviti projektni prijedlozi za ulaganja na lokalnoj i regionalnoj razini. Na ovaj način omogućit će se integrirano i koordinirano planiranje održivog prometnog sustava na razini pet županija, a što će poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja i otvoriti mogućnost za razvoj održivog gospodarstva u cjelini, posebice poljoprivrede i prehrambene industrije te razvoj turističkih potencijala i mogućnosti zapošljavanja. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content