Virovitičanin Dino Pavoković na edukaciji za instruktora spasilačke službe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Baškoj vodi održava se početna edukacija za instruktora spasilačke službe gdje sudjeluje i virovitičanin Dino Pavoković, liječnik i predavač prve pomoći, volonter i član Odbora Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.
Nakon ranije postignutih izvrsnih rezultata na državnim i međunarodnim spasilačkim natjecanjima Dino je predložen na proces napredovanja u instruktora.

Proces edukacije traje dvije godine i sastoji se od sudjelovanju na tečaju za instruktora spasilaca gdje se ocijenjuje javni nastup i održavanje praktičnih tehnika te time sječe instruktorski potencijal, rada sa budućim prstupnicima u spasilačku službu kao instruktor-pripravnik, pisanjem završnog rada i obranom rada pred zborom spasilaca. Nakon edukacije stječe se naziv instruktora spasilačke službe i ekološke zaštite priobalja te ima anganžman u radu Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca te donosi pravila i standarde spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima.

(GDCK Virovitica)