Virovitički list: Izgradnja Studentskog doma u Virovitici napreduje prema planu – završetak planiran krajem srpnja

Krajem kolovoza 2016. godine u dvorištu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici započeli su radovi na izgradnji i opremanju Studentskog doma. Projekt se financira u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava zaključenog između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Središnje agencije za financiranje i ugovoranje programa i projekata EU te Visoke škole Virovitica kao nositelja projekta. Novi Studentski dom imat će 108 ležajeva i površinu od 2.287,87 metara kvadratnih (1.975,39m2 neto). Ukupna vrijednost projekta je 19.373.876,98 kuna, a iznos EU potpore 18.524.301,88 kuna. Projekt traje do 30. kolovoza 2017. godine, kada bi Studentski dom trebao biti završen i primiti svoje prve stanare.

Projekt se realizira zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

MG 0481Izvođač radova je tvrtka Domogradnja d.o.o. Virovitica, a stručni nadzor obavlja CIP d.o.o Virovitica. U sklopu građevine koja će imati prizemlje i dva kata nalazit će se ulazni prostor s portom-recepcijom, uprava, prostor za domara i instalacije, kotlovnica, prostorija za posteljinu, prostorija za bicikle, zajednički sanitarni čvor, 3 čistačice?, hodnici, dvije sobe za invalide i ostale sobe, prostorija za boravak, informatička prostorija za internet, sobe, praonice, hol…

SLJEDEĆI KORAK – POSTAVLJANJE SUNČANE ELEKTRANE NA KROVNOJ POVRŠINI

Dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić navodi da radovi na izgradnji Studentskog doma u Virovitici napreduju prema dogovorenom vremenskom planu te se njihov završetak planira do kraja srpnja 2017. godine.

– Na zgradi Studentskog doma postavljena je sva vanjska PVC stolarija, osim ulaznih, protupožarnih i stubišnih stijena te se izvode unutarnji radovi, što podrazumijeva postavljanje toplinske izolacije poda, žbukanje unutarnjih zidova te stropova. Također se u zgradi postavljaju elektroinstalacije i strojarske instalacije. Završena je kompletna krovna konstrukcija s izolacijom, pokrovnim limom i opšavima, a sljedeći korak je postavljanje sunčane elektrane na čitavoj krovnoj površini Studentskog doma koja će se koristiti u svrhu pokrivanja potreba doma za električnom energijom – rekao je Oliver Jukić, dodavši da se ubrzo planira započeti i s postavljanjem vanjske ovojnice koja podrazumijeva fasadnu toplinsku izolaciju.

MG 0479Pošto će se dom nalaziti u dvorištu suvremeno opremljene Visoke škole Virovitica, gdje se nalazi i Studentski restoran, kompleks bivše vojarne tako će se pretvoriti u pravi studentski kampus.

Cilj projekta je pridonijeti povećanju stope upisa i završavanja visokoškolskog obrazovanja mladih na području Virovitičko-podravske županije, poboljšati uvjete studiranja kroz smanjenje troškova te povećati pristup visokom obrazovanju za studente, s naglaskom na one u nepovoljnom položaju. Naime, Visoka škola Virovitica trenutačno ima 402 studenta. Prema podacima u trenutku gradnje doma 58 posto njih je izvan područja Virovitičko-podravske županije, a 83 posto izvan područja grada Virovitice te su svi oni potencijalni korisnici doma. (promo, mb, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”400343″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content