Više nije san: Virovitičke košarkašice na Prvenstvu Hrvatske

Današnjim pobjedama nad Mladosti i Koprivnicom virovitičke košarkašice osigurale su najmanje drugo mjesto u Mini basket ligi i na taj način nastup na završnici Prvenstva Hrvatske. Odigrane su dvije teške utakmice u kojima je u prvi plan došlo zajedništvo koje je okrunilo višegodišnji rad trenera Roberta Fritza s mladim Virovitičankama. Bilo je utakmica u kojima su se posebno isticale neke od frajlica, no sada kada je bilo najvažnije pobijedio je prvenstveno kolektiv, što dokazuje i činjenica da su se sve frajlice upisale u strijelce. Ipak ono što je posebno veselilo je najbolje odigrana obrana do sada te su djevojke iz Ivanovca i Koprivnice jedva postigle nešto više od deset koševa.

Trener Robert Fritz uz čestitke svojim igračicama, roditeljima i upravi posebno je zahvalio i Gradu Virovitici i tajniku ZŠU grada Virovitice Tihomiru Majstoroviću na dosadašnjoj pomoći u radu i osiguranju termina, koji su uz roditeljsku pomoć bili jedan od glavnih preduvjeta za ovaj neočekivani rezultat. Najavio je i posljednji turnir gdje će se igrati majstorica za pobjednika Mini basket lige s prvoligašicama Podravca iz Virja.

ŽKK Virovitica-ŽKK Mladost Ivanovec: 24:15 (6:3, 6:8, 3:2, 9:2)

Za Viroviticu: Cindrić Lu 6, Cindrić La. 5, Deskar M. 4, Kalaš 3, Kurjančić 2, Ivačić 2, Marjanović 2, Ištvanović, Grdić, Ramljak. Trener R. Fritz

ŽKK Virovitica-ŽKK Koprivnica: 22:11 (10:0, 2:3, 6:0, 4:8)

Za VTC: Deskar M. 8, Cindrić La. 6, Ištvanović 2, Grdić 2, Ramljak 2, Cindrić Lu. 2, Ivačić, Kalaš, Kurjančić, Marjanović. Trener R. Fritz (www.icv.hr; rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content