Visoka kvaliteta i visoke ocjene na 13. VIRKAS-u; predstava „Münchhausen“ osvojila prestižnu titulu “Najslađe predstave”

Na ovogodišnjim Virovitičkim kazališnim susretima ocjene publike bile su vrlo visoke što potvrđuje i visoku kvalitetu predstava izvedenih na 13. VIRKAS-u. Predstavom “Zar i ti sine Normane” Pozorišta Timočke krajine Zorana Radmilović iz Zaječara završio je dio VIRKAS-a za koji je publika davala svoju prosudbu kroz ocjene, a najniža ocjena ove godine bila je visokih 4,38.

Najvišu ocjenu, 4,93, dobila je predstava Umjetničke organizacije Teatroman „Münchhausen“ te tako osvojila prestižnu titulu “Najslađe predstave” 13. VIRKAS-a. Višestruko nagrađivana komedija u naslovnoj ulozi Vilima Matule te u režiji Borisa Kovačevića, iako zamjenska, pokazala se kao pravi odabir za virovitičku publiku.

IMG 9045

Na drugom mjestu zasluženo je Hit drama britanskog autora Duncana Macmillana “Pluća” u režiji Aide Bukvić. Naime, za ovu uspješnicu zaslužni su Teatar Exit i Gradsko kazalište Sisak, odnosno glumci Jadranka Đokić i Amar Bukvić, koji su nagrađeni ocjenom 4,90. Treće mjesto i ocjenu 4,88, dijele dvije odlične komedije: predstava Umjetničke organizacije Teatroman “Ja, deda” u izvedbi Pere Juričića i predstava Saše Anočića “Kauboji” u izvedbi Narodnog Pozorišta Kikinda.

download

Ovogodišnje Virovitičke kazališne susrete zatvorit će premijera dječje predstave “Nevidljiva” u izvedbi Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Premijera će biti u subotu, 11. ožujka, i to u novom, promijenjenom terminu, u 19 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content